Restaurant du Palais Royal: Αστέρι, Ελλάδα, Παρίσι [pics]

735

Στην προσωπική κατοικία του Καρδινάλιου Ρισελιέ , στην καρδία του Παρισιού, πέραν του Συμβούλιου της Επικρατείας και της Comédie-Française στο Palais Royal στεγάζεται το βραβευμένο με αστέρι Μichelin, εστιατόριο «Restaurant du Palais Royal». O Έλληνας σεφ Φίλιππος Χρονόπουλος δημιουργεί τη συνταγή της επιτυχίας συνδυάζοντας τη νεότητα, τον ενθουσιασμό, το ταλέντο, τα στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας με την γαλλική γαστρονομία και τον παριζιάνικο τρόπο ζωής. Με γνώμονα αυτά τα «υλικά» προτείνει μια κουζίνα γεμάτη αναμνήσεις και συναισθήματα, παίζοντας με τις γεύσεις, τα αρώματα, τις υφές και τις εποχές.

Γράφει η Δωριλένια Λιαγουροπούλου

Από την είσοδο στο εστιατόριο, η ευγένεια και το χαμόγελο του προσωπικού σε προδιαθέτουν για την γαστρονομική εμπειρία που θα ακολουθήσει.
Πρώτη στάση το αυγό της παιδικής ηλικίας του σεφ. Ένα πιάτο που ανακαλεί μνήμες από καλοκαίρι, οικογενειακές στιγμές και Ελλάδα. Επόμενη επιλογή από το μεσημεριανό μενού, τα τραγάνα μύδια, ψητό seleri και φουντούκια και για το τέλος, χοιρινό μάγουλο στιφάδο με miso, κόκκινο λάχανο και κρεμώδη polenta. Ως προς το επιδόρπιο η πρόταση του ήταν, chou με παγωτό ακτινίδιο κρέμα με passion και μπανάνα, και «δικαιώθηκε».
Αδύνατον να εκφράσω το γευστικό ταξίδι που έζησα και ζήτησα να γνωρίσω τον σεφ. Αφού μου συστήθηκε με ένα χαριτωμένο τρόπο και απεριόριστη ευγένεια, μου εξομολογήθηκε ότι είναι ερωτευμένος με τον τρόπο που μαγειρεύουν οι Γάλλοι χωρίς όμως να αφήνει αναξιοποίητες τις ελληνικές του ρίζες. Με πληροφόρησε για την έντονη επιρροή του ελληνικού στοιχείου στα πιάτα του , όπως το χταπόδι , το κρίταμο , το αυγό με την ντομάτα, επιτυγχάνοντας παράλληλα ένα γαστρονομικό πάντρεμα Ελληνικής και Γαλλικής κουζίνας.

 

Ο επόμενος στόχος στη καριέρα του 30χρονου Φίλιππου Χρονόπουλου αποτελεί η κατάκτηση του δεύτερου αστεριού χωρίς όμως να αφοσιωθεί πλήρως σε αυτό και να γίνει ο απόλυτος αυτοσκοπός του. Κύριο και πρωταρχικό του μέλημα είναι οι πελάτες να είναι ευχαριστημένοι και να μπορεί να δημιουργεί ευφάνταστα και γευστικά πιάτα.
Αφού τον ευχαρίστησα, τόσο για το γαστρονομικό ταξίδι που απλόχερα μου χάρισε, του ευχήθηκα καλή επιτυχία στους στόχους και τις προσδοκίες του και ανανεώσαμε τη συνάντηση μας στην απονομή του δεύτερου Michelin.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια