H Φανή Σαραντοπούλου μάς ξεναγεί στον λαμπερό κόσμο του Bead it! (φώτο)

Συνέντευξη στην Ειρήνη Πιτσόλη

1294

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων μιλά στην «Α» για τις δημιουργίες της και για τα νέα δεδομένα στον χώρο του κοσμήματος

Τα κοσμήματα Βead it! και η καινούργια συλλογή fannys έχουν μια ιδιαίτερη ταυτότητα που τα κάνει ξεχωριστά και αναγνωρίσιμα. Έχουν μια ελληνικότητα που προκύπτει σε κάθε κομμάτι…

Και εγένετο χάντρα ή αλλιώς Bead it! Τα τελευταία χρόνια η δυναμική και ταλαντούχα Φανή Σαραντοπούλου δημιουργεί κομψοτεχνήματα που έχουν φανατικές οπαδούς. Της ζήτησα να μας μιλήσει και να μας ξεναγήσει στον θαυμαστό κόσμο τους…

 Πώς γεννήθηκαν τα κοσμήματα της συλλογής Bead it;

– Η Βead it! ήταν κάτι που προέκυψε ξαφνικά σαν ιδέα. Ενώ πάντα μου άρεσε να σχεδιάζω τα δικά μου κοσμήματα και σπάνια φόραγα κάτι έτοιμο χωρίς να επεμβαίνω αλλάζοντας κάποια στοιχεία του, δεν είχα σκεφτεί ότι θα δημιουργούσα τη δική μου συλλογή.

Όταν όμως ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και τα πανάκριβα κοσμήματα έγιναν απαγορευτικά, είδα ότι ανοιγόταν ένας καινούργιος χώρος στο κόσμημα, με φυσικά υλικά, που συνθέτουν κομμάτια καλαίσθητα χωρίς να είναι ακριβά. Ήταν μια ιδέα έξυπνη και πρωτοποριακή, την οποία υποδέχτηκε θερμά η ελληνική αγορά.

f0852988-0836-4481-ba77-4b51457ac1f8

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες αυτών των κοσμημάτων;

 – Οι καλές τιμές τους σε συνάρτηση με το μοναδικό τους σχέδιο. Τα κοσμήματα Βead it! και η καινούργια συλλογή fannys έχουν μια ιδιαίτερη ταυτότητα που τα κάνει ξεχωριστά και αναγνωρίσιμα. Έχουν μια ελληνικότητα που προκύπτει σε κάθε κομμάτι μας. Επίσης χρησιμοποιούμε πέτρες ενεργειακές που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, και έτσι πέρα από το κομμάτι της καλαισθησίας ενισχύουν και τη θετική μας ενέργεια.

Ποιες είναι οι πηγές έμπνευσής σας και με τι κριτήρια επιλέγετε κάθε φορά τα υλικά;

 – Όλα μου τα σχέδια έχουν κοινό παρονομαστή την ελληνικότητα. Εμπνέομαι όμως από διαφορετικά στοιχεία, και έτσι δημιουργώ συλλογές με ποικιλία σχεδίων που απευθύνονται σε διαφορετικά γούστα. Κάθε συλλογή είναι επηρεασμένη από διαφορετικά στοιχεία έμπνευσης.

Στην περίπτωση μάλιστα της surmesure παραγγελίας, εμπνέομαι από την ιδιαίτερη προσωπικότητα της κάθε πελάτισσας. Όσον αφορά στα υλικά, προηγείται πάντα το σχέδιο και μετά τα επιλέγω αναλόγως.

Αρκετές επώνυμες κυρίες είναι φανατικές των κοσμημάτων σας. Σε ποιες απευθύνεται η συλλογή σας;

– Σε όλες εκείνες τις γυναίκες που με μαεστρία συνδυάζουν διαφορετικούς ρόλους χωρίς να ξεχνούν ποτέ τη θηλυκότητά τους. Είναι αυτό που λέμε γυναίκες έτοιμες για όλα.

67cd29f3-017d-4fbf-9522-7a394be050b3

Πού μπορεί να βρει κανείς τα κοσμήματά σας;

 – Η ολοκληρωμένη μας συλλογή βρίσκεται στο website μας, www. beadit.gr, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις της μόδας, αλλά και τα διαφορετικά στυλ που κυριαρχούν. Επιπλέον, εκεί αναγράφονται όλα τα σημεία πώλησης πανελλαδικά, εάν θέλετε να τα δοκιμάσετε από κοντά ή, όπως επιτάσσει η σύγχρονη εποχή, να τα παραγγείλετε από το site μας και να σας παραδοθούν στον χώρο σας.

 Οι τάσεις της μόδας πώς επηρεάζουν τη δουλειά σας;

 – Παρακολουθώ στενά τη μόδα και ενημερώνομαι συνεχώς για τις τάσεις της κάθε σεζόν, ωστόσο δεν εγκαταλείπω τις αισθητικές μου δομές και προτιμώ να δημιουργώ κοσμήματα που αντέχουν στον χρόνο.

Η κρίση πώς επηρέασε τη δουλειά σας;

 – Σαν ιδέα γεννήθηκε ακριβώς λόγω της κρίσης. Λειτούργησε ως λύση για τις γυναίκες που δεν μπορούσαν πλέον να διαθέσουν πολλά χρήματα για την αγορά ενός κοσμήματος. Η Βead it! με τις προσιτές τιμές και τα όμορφα σχέδιά της έδωσε μια νέα προοπτική.

Είναι προσιτά τα κοσμήματα της συλλογής;

 – Τα κοσμήματά μας είναι προσιτά για όλους, αφού υπάρχουν σχέδια για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια. Χρησιμοποιούμε από πολύ μικρές μέχρι μεγάλες πέτρες, δημιουργούμε από απλά μέχρι πολύπλοκα σχέδια, καθώς και συνδυασμούς πολλών υλικών. Έτσι προκύπτουν πολλά διαφορετικά κομμάτια που καλύπτουν όλα τα γούστα.

 Πόσο δύσκολο είναι για μια μητέρα τριών παιδιών να είναι δημιουργός και επιχειρηματίας;

 – Έχω μάθει να λειτουργώ ζογκλερικά, αλλά και τα παιδιά μου έχουν μάθει να κατανοούν την ανάγκη μου να εργάζομαι και να παράγω, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαστε συνεχώς μαζί. Κατά τα άλλα, αυτό που χρειάζεται είναι καλή οργάνωση, συνέπεια, εργατικότητα και καλοί συνεργάτες.

Από την αρχιτεκτονική στη δημοσιογραφία και από εκεί στη δημιουργία κοσμημάτων. Ήταν εύκολη η μετάβαση;

 – Το σχέδιο υπάρχει παντού στη ζωή μας. Αισθάνομαι πολύ προνομιούχα που οι σπουδές μου περιλάμβαναν και το σχέδιο, το οποίο σε κάθε επαγγελματικό μου πλάνο προκύπτει σαν μεγάλο βοήθημα.

 Ποια εποχή του χρόνου σάς εμπνέει περισσότερο;

 – Κάθε εποχή προσφέρει διαφορετικά στοιχεία έμπνευσης. Μπορεί οι καλοκαιρινοί μήνες να πλημμυρίζουν από χρώματα, τα οποία αγαπώ να βάζω στις συλλογές μου, όμως και η χειμερινή περίοδος έχει τη μαγεία του μυστηρίου. Οι ενεργειακές πέτρες που συμπληρώνουν τα σχέδια των κοσμημάτων μου, από την άλλη, δίνουν μια άλλη αύρα, είτε στο καλοκαιρινό είτε στο χειμωνιάτικο τοπίο.

Το κόσμημα είναι και αυτό έργο Τέχνης;

 – Μέσα από το κόσμημα ο σχεδιαστής εκφράζει συναισθήματα, ιδέες, προτάσεις, τρόπο ζωής. Έτσι δημιουργεί ένα έργο Τέχνης που παραμένει διαχρονικό.

Ποια είναι τα κίνητρά σας για να δημιουργείτε και ποιοι οι στόχοι σας για το μέλλον; 

 – Έχω μάθει να μην εγκαταλείπω, αντιθέτως το παλεύω μέχρι να φτάσω στο αποτέλεσμα που θέλω. Φυσικά, στη διαδρομή έχω συχνά συναντήσει εμπόδια που με έχουν οδηγήσει σε διορθωτικές κινήσεις, στο τέλος όμως έχουν βγει σε καλό.

Και ενώ τα κοσμήματα βρίσκονται σε όλα τα ελληνικά νησιά, στην Αθήνα και στις μεγάλες ελληνικές πόλεις, οι στόχοι μου επαγγελματικά είναι να προωθήσω την ελληνικότητα της Bead it! σε όλον τον κόσμο. Έτσι, σιγά σιγά κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και στο εξωτερικό, στην Ευρώπη, στα Αραβικά Εμιράτα, στην Αμερική.

f2201529-1da4-4a1b-be21-8fae75c1a595

Ποιο είναι το μότο σας;

 – Όλα στη ζωή μας γίνονται για κάποιον λόγο, ακόμη και οι δυσκολίες. Με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά, όμως, θα φτάσουμε οπωσδήποτε στον στόχο μας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια