Costa Navarino: Ο επίγειος παράδεισος που άλλαξε τη μοίρα της Πελοποννήσου

Αποστολή: Γιάννης Βασιλακόπουλος

1606

Ταξιδεύοντας στο Costa Navarino, εκεί που το Ιόνιο Πέλαγος γλείφει τις πελοποννησιακές ακτές, διαπιστώνει κανείς πως ,παρά τα βαριά σύννεφα με τα οποία επιχειρεί να μας πλακώσει η καθημερινότητα, ζει και αναπνέει η άλλη Ελλάδα, η γνωστή μας Ελλάδα. Η Ελλάδα της δημιουργίας, του πολιτισμού, της προκοπής και του οράματος.

Όλα αυτά τα συνδυάζει εκείνο το μαγικό χωριό δίπλα στην Πύλο που σκαρώθηκε στο μυαλό του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και σήμερα, έχοντας εδώ και κάποια χρόνια πάρει σάρκα και οστά, έχει ήδη αλλάξει την ανθρωπογεωγραφία της Πελοποννήσου στα χέρια άξιων και οραματιστών επιγόνων του καπετάνιου.

8
O δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλακόπουλος έξω από το ξεχωριστό West In

Ο γιος του, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, έχει φτιάξει, κι αυτό δεν είναι καθόλου υπερβολικό, ένα μεσαίου μεγέθους χωριό που δίνει ανάσα στην εργασία, αλλά και γενικότερα στην οικονομία της πελοποννησιακής γης. Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πύλο, στο ιστορικό Ναυαρίνο ο ταξιδιώτης έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αυτό που συναντά από πολλές σκοπιές. Το Costa Navarino είναι για τους ανθρώπους που χαλαρώνουν εκεί ο ορισμός του παραδεισένιου προορισμού και της σύνθεσης των πραγμάτων που τους προσφέρονται.

Για τους αναλυτές πάλι, συνιστά την πιο μεγάλη και σίγουρα πιο οραματική επένδυση στον τουριστικό τομέα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

2
Εγκλωβισμένο στην απόλυτη φυσική ομορφιά το Costa Navarino

Είναι αξιοσημείωτη η αφετηρία της σκέψης της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου. Ο καπετάν Βασίλης ξεκίνησε εκεί να πραγματώσει ένα στόχο ζωής, να βοηθήσει, όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι, τον τόπο του. Κι αν κανείς σκεφτεί ότι η Πύλος είναι μια πόλη 5.500 κατοίκων και στο συγκρότημα του Costa Navarino εργάζονται κατά την τουριστική περίοδο 1000 άνθρωποι, καταλαβαίνει ότι αυτός ο στόχος έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Την ίδια ώρα, όμως, η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου πάλευε είκοσι χρόνια με θεούς και δαίμονες, έχοντας να νικήσει το τέρας της γραφειοκρατίας από τη μια, και κάποιους αμφίβολης προέλευσης οικολόγους από την άλλη, που όρθωναν ανάχωμα στο όραμά της.

Σήμερα, κι ενώ η επένδυση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ένας εκπληκτικός προορισμός, μια μικρή πόλη με δική της αγορά, θέατρα, σινεμά, αθλητικούς χώρους, καταστήματα, φαρμακείο και δεκάδες χώρους εστίασης περιμένει τον επισκέπτη που, όταν ζήσει μια μέρα εκεί, γίνεται αυτομάτως απαιτητικός, όπου αλλού κι αν ταξιδέψει.

Βρεθήκαμε εκεί με αφορμή μία συγκέντρωση των κορυφαίων παικτών του γκολφ σε όλο τον κόσμο (World Stars Golf Charity Tournament), μια διοργάνωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και συναντήσαμε κορυφαίες προσωπικότητες, όχι μόνο του διεθνούς jet set, αλλά και της προσφοράς και της ουσίας.

9

Την ίδια στιγμή, το Costa Navarino, ως οργανισμός που θέλει να προάγει έμπρακτα τον πολιτισμό, αλλά και να στηρίζει τη συλλογική μνήμη επί ιστορικών δεδομένων, φιλοξένησε σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη μια φωτογραφική έκθεση-θησαυρό με  τις ιστορικές φωτογραφίες του Άλμπερτ Μάγιερ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896, όπως τον είδε η Εύα Νάθενα. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εικαστική έκθεση που προκύπτει από τη συνεργασία του Μουσείου, του Costa Navarinο και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οποία ταξιδεύει ψηφιακά τους επισκέπτες στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, περιηγηθήκαμε στα δυο ξενοδοχεία της CostaNavarino, το West In Resort και το Romanos Luxury Collection Resort, στο βραβευμένο Ana Zoe Spa, στα δυο γήπεδα γκολφ, καθώς και σε μια τεράστια ποικιλία άλλων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, αλλά και σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομικής αξίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Costa Navarino, Στέφανος Θεοδωρίδης, αναλύει την ιστορία, αλλά και την προοπτική της μεγάλης επένδυσης.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Costa Navarino, Στέφανος Θεοδωρίδης, αναλύει την ιστορία, αλλά και την προοπτική της μεγάλης επένδυσης.
6
Με τον διευθυντή του Real Fm, Χρήστο Μπάρλα

Όλα τούτα συνέθεσαν μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Με δεδομένο, δε, ότι ο συνολικός επενδυτικός προγραμματισμός του Ομίλου αγγίζει το 1.2 δις ευρώ και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι σχεδόν απόλυτα βέβαιο πως αυτή η γωνιά της Πελοποννήσου που βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τη Σικελία θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα πολυσύχναστο και εξαιρετικά ελκυστικό προορισμό για ανθρώπους με απαιτήσεις και υψηλό γούστο. Κι αν μας επιτρεπόταν ένα σχόλιο, αυτό θα ήταν ότι τέτοιου είδους επενδυτικές προσπάθειες που δίνουν πραγματική οικονομική ανάσα στις περιοχές που γίνονται, πρέπει, ειδικά σε καιρούς οικονομικής κρίσης να στηρίζονται από όλους-ειδικότερα, δε, από την συνήθως δυσκίνητη Πολιτεία.

Ο Νάσος Γαλακτερός βρέθηκε στο μεσσηνιακό παράδεισο, με τη σύζυγό του Νάνσυ Ζαμπέτογλου και την κόρη τους Σοφία που έκλεψε τις εντυπώσεις
Ο Νάσος Γαλακτερός βρέθηκε στο μεσσηνιακό παράδεισο, με τη σύζυγό του Νάνσυ Ζαμπέτογλου και την κόρη τους Σοφία που έκλεψε τις εντυπώσεις
Και ο Φώτης Σεργουλόπουλος πέρασε στιγμές χαλάρωσης με αγαπημένα πρόσωπα
Και ο Φώτης Σεργουλόπουλος πέρασε στιγμές χαλάρωσης με αγαπημένα πρόσωπα
Με την ψυχή της διοργάνωσης του event, Κώστα Μαστοράκη και τον σύμβουλο του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, Mauro Sera.
Με την ψυχή της διοργάνωσης του event, Κώστα Μαστοράκη και τον σύμβουλο του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, Mauro Sera.

Το πολυαναμενόμενο 10ο WorldStarsgolfcharitytournament πραγματοποιήθηκε στοTheDunesCourse. Το 18 οπών γήπεδο σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό Πρωταθλητή και κάτοχο RyderCup, BernhardLanger. Πέρα από το συναρπαστικό παιχνίδι, οι παίκτες απόλαυσαν το μοναδικό τοπίο με ιστορία 4.500 χρόνων και την απίστευτη θέα στη θάλασσα και τα ελαιόδεντρα.

Το ειδικό πρόγραμμα που είχε διαμορφωθεί περιελάμβανε  εμπειρίες που προσφέρει το πρόγραμμα Αυθεντική Μεσσηνία της CostaNavarinoστοχεύοντας στην επαφή των επισκεπτών με την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου.

Μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δράσεις όπως σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού και ελαιολάδου από τους ειδικούς, μαγειρική και γεύμα σε σπίτια της περιοχής με παραδοσιακές τεχνικές και φρέσκες πρώτες ύλες, και συμμετοχή σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από επίκαιρα θέματα μέσα από το πρίσμα της αρχαίας Ελληνικής σκέψης στο πλαίσιο των ‘φιλοσοφικών περιπάτων’.

Το Σάββατο το βράδυ έλαβε χώρα το επίσημο δείπνο, το οποίο πρόσφερε στους συμμετέχοντες μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία εμπνευσμένη από την τοπική παράδοση. ΣτηνCostaNavarino άλλωστε φιλοξενείται ένα ευρύ φάσμα εστιατορίων, όπως τα Barbouni και ArmyrabyPapaioannou, με έμφαση στο φρέσκο ψάρι, Moriasκαι Pero με Ελληνική και διεθνή κουζίνα και Taverna και Souvlakerie που ειδικεύονται σε συνταγές με μακρά ιστορία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα αγώνα gokart, που πραγματοποιήθηκε στοNavarinoSpeedExperiencePark της CostaNavarino, που είναι πλήρως εξοπλισμένο με ολοκαίνουργια CRGkarts, προσφέροντας έτσι συναρπαστικούς αγώνες στους συμμετέχοντες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια