Capital Link CSR Leadership Awards

646

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΚ.

Νίκο Μούγιαρη, Ιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mana Products, Inc

&

Γρηγόριο Στεργιούλη, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Πετρελαίων

 Τη  Δευτέρα  27 Ιουνίου 2016, το έκτο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece έκλεισε τις εργασίες του με την απονομή του Διεθνούς & Ελληνικού «Capital Link CSR Leadership Awards» στους κκ. Νίκο Μούγιαρη της Mana Products, Inc & Γρηγόριο Στεργιούλη των Ελληνικών Πετρελαίων.

Διεθνές Βραβείο «2016 Capital Link CSR Leadership Award»

Ο κ. Νίκος Μούγιαρης, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Mana Products, Inc, έλαβε το βραβείο από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα, ως μια μικρή αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς και φιλανθρωπικής του δράσης στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ομογένεια.

 Ο κ. Μούγιαρης ανέφερε: «Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Διασπορά αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικούς κινδύνους. Πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους επιχειρηματίες και τις ιδέες τους, που είναι εξαιρετικά καινοτόμες. Είναι υποχρέωση μας να βοηθήσουμε για το κοινό καλό. Είναι πολύ εύκολο να λέμε πόσο πολύ αγαπάμε την Ελλάδα και την Κύπρο, όμως είναι καιρός για πράξεις και για επιχειρηματική κινητικότητα και επένδυση. Αξίζει τον κόπο! Όταν οι επιχειρηματίες στηριχτούν πάνω μας, θα βοηθήσουμε σε μεγάλο βαθμό τα μητροπολιτικά κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, ώστε να γίνουμε μια υπερδύναμη ως διασπορά. Πρέπει να εξηγήσουμε σε όλους πως όλα είναι δυνατά. Οι μικροεπιχειρήσεις δημιουργούν το 75% των θέσεων εργασίας. Με αξιοκρατικές μεθόδους θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ηγέτες σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Κύριε Πρωθυπουργέ, το καθήκον μιας κυβέρνησης δεν είναι να δίνει θέσεις εργασίας στο δημόσιο, αλλά να ανοίγει θέσεις  εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Χρειαζόμαστε νέους τρόπους παραγωγής πλούτου και διανομής αυτού, εκεί που υπάρχει αξιοκρατία και σωστή λειτουργία του κράτους μπορούμε να γίνουμε πανίσχυροι».

Ο Υφυπουργός κ. Μάρδας στη σύντομη παρέμβασή του τόνισε: «Από 6 έως 8 μήνες θα κάνουν πια να εγκριθούν  τα επενδυτικά και επιχειρηματικά σχέδια. Στόχος μας είναι να πατάξουμε μια γραφειοκρατία που αγγίζει τα όρια της διαστροφής. Μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε μια καινούρια πόρτα στο μέλλον, έχοντας κοντά μας τους ομογενείς, που δεν σταματούν να μας βοηθούν και να βάζουν τα χρήματα τους για τη χώρα».

 Ελληνικό Βραβείο «2016 Capital Link CSR Leadership Award»

Ο κ. Γρηγόριος Στεργιούλης, Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων ως αναγνώριση της πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς των ΕΛΠΕ παρέλαβε το βραβείο από τον κ. Γιώργο Πατούλη, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Κατά την ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνολικού ύψους €3,6 εκατ. που υλοποιεί ο Όμιλος, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και του προσφυγικού, στην φροντίδα και ανακούφιση ευπαθών ομάδων πληθυσμού, άνεργων και άπορων, στην ενίσχυση τοπικών κοινωνιών,  Δομών των Δήμων και της Εκκλησίας, Φορέων και ΜΚΟ που επιτελούν σημαντικό έργο, αλλά και σε προγράμματα στήριξης της εκπαίδευσης και της απασχόλησης της Νέας Γενιάς. «Εν μέσω της κρίσης που βιώνουμε, αποφασίσαμε να περιορίσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα, να επανεξετάσουμε τα επενδυτικά μας προγράμματα, να περικόψουμε κάθε τι που φάνταζε περιττό. Όμως, ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να περιορίσουμε την προσφορά μας στην κοινωνία. Γιατί, σε τέτοιες περιόδους, οι υγιείς και κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες έχουν την υποχρέωση να πρωτοστατούν και να στέκονται αρωγοί στην αντιμετώπιση των συνεπειών από αυτές τις κρίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

Τη σημαντική συμβολή των Ελλήνων της διασποράς στην εθνική προσπάθεια για ανάταξη υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης. Στο χαιρετισμό του περιέγραψε τα οφέλη από την αδελφοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με την Ελληνική Εταιρία της Νέας Υόρκης, μέσω σχετικού συμφώνου συνεργασίας, επισημαίνοντας πως τέθηκε «ένα καινοτόμο λειτουργικό πλαίσιο με στόχο την ένωση των μεγάλων δυνάμεων της Ομογένειας».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ένας από τους στόχους της αδελφοποίησης είναι: η στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Στο Ιατρείο έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου προβλήθηκε video με τη δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, αποτέλεσμα της ισχυρής συμμαχίας μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη ΜΚΟ «Αποστολή» και τη σημαντική συνεισφορά του στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε όλη τη χώρα. Επίσης μέσω της αδελφοποίησης επετεύχθη:

  • η προαγωγή της Υγείας των κατοίκων στις παραμεθόριες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Ελλάδας που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει στο έλεος του Θεού
  • η παροχή περίθαλψης σε ανασφάλιστους πολίτες. Πάνω από 2 εκατομμύρια έλληνες έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη και έμειναν χωρίς περίθαλψη
  • η δυνατότητα των νέων γιατρών για εξειδίκευση και προαγωγή της περαιτέρω εκπαίδευσής τους στην Αμερική
  • η εξασφάλιση φαρμακευτικών ειδών και αναλώσιμων υλικών για Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία της χώρας,
  • η δυνατότητα Ελλήνων Γιατρών της Ομογένειας για εθελοντική συμμετοχή στα Κοινωνικά ιατρεία της χώρας,
  • η ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων Ελληνισμού με την συνεργασία και άλλων φορέων της Ομογένειας.

Ο κ. Πατούλης, στην ομιλία του, έκανε λόγο για «αμφίδρομη υπερατλαντική σχέση αλληλοϋποστήριξης και αγαστής συνεργασίας» και εστίασε στο γεγονός ότι, μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας, παρέχεται στήριξη των Ελλήνων γιατρών που πάνε στην Αμερική είτε για να εκπαιδευτούν είτε για να αναζητήσουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον καθώς στην Ελλάδα είναι αδύνατον να επιβιώσουν. Επιπρόσθετα, επικαλούμενος τη «δραματική υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας με τραγικές επιπτώσεις στο επίπεδο υγείας του ελληνικού λαού» εξαιτίας των μνημονίων και της κρίσης υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ομογενειακό όργανο παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων είτε αυτά αφορούν στην οικονομία, στην πολιτική ή οπουδήποτε αλλού. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε πως «η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της ομογένειας και του ελληνικού λαού δίνει προοπτική και ελπίδα  για ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος, τίμησε με την παρουσία της την Τελετή βράβευσης και πραγματοποίησε σύντομη παρέμβαση εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε μία περίοδο πολιτικών εξελίξεων ιστορικής σημασίας στην Ευρώπη, και σε μία γεωγραφική περιοχή όπου δεν λείπουν τα φαινόμενα αστάθειας, η Ελλάδα αποτελεί έναν πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας». Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση ασφαλούς και διαφανούς περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, απαλλαγμένου από στρεβλώσεις και επισήμανε ότι «είμαστε πλέον έτοιμοι για την απρόσκοπτη υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών». Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στην απαρχή μίας νέας περιόδου εμπιστοσύνης, οικονομικής ασφάλειας και επενδυτικής προοπτικής» και  πρόσθεσε ότι με την πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, «πετύχαμε να διασφαλίσουμε τόσο την οικονομική σταθερότητα όσο και την κοινωνική συνοχή, τις δύο θεμελιώδεις δηλαδή προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος». Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι σήμερα ανοίγεται ο δρόμος για επενδυτική δραστηριοποίηση σε δεκάδες τομείς, όπου η χώρα μας παρουσιάζει αξιοσημείωτες ευκαιρίες και ειδικά στις εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, την ενέργεια, τον τουρισμό και τις υποδομές, όπου οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες για μικρούς και μεγάλους επενδυτές, Έλληνες και ξένους «και βέβαια για τους ομογενείς μας, οι οποίοι έχουν αποδειχτεί πολύτιμοι αρωγοί της πατρίδας τις δύσκολες περιόδους της ελληνικής ιστορίας». «Δική μας υποχρέωση», τόνισε,  είναι «η διαμόρφωση ενός ασφαλούς και διαφανούς περιβάλλοντος, ίσων ευκαιριών και απαλλαγμένου από στρεβλώσεις». «Είμαστε πλέον έτοιμοι για την απρόσκοπτη υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών», συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, επισημαίνοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε ήδη από τη Βουλή και ότι ταυτόχρονα προχωρά με επιταχυνόμενους ρυθμούς η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων (π.χ. ΕΣΠΑ, πακέτο Γιουνκέρ). Στη συνέχεια, η κ. Γεροβασίλη επισήμανε ότι «σε αυτήν την πολύ κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας στιγμή, ο ρόλος της υγιούς επιχειρηματικότητας είναι κρισιμότατος», όπως εξίσου κρίσιμος είναι και εκείνος της ομογένειας, που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για την προσέλκυση κεφαλαίων και επενδύσεων. Οι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, τόνισε ότι πρέπει «να γίνουν οι φορείς μίας νέας πραγματικότητας στην ελληνική οικονομία». Η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο της δίκαιης ανάπτυξης για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και όχι το δρόμο της συντριβής της εργασίας. «Γι’ αυτό και επιδιώκουμε ένα υγιές επενδυτικό περιβάλλον, στο οποίο θα επιβραβεύονται οι παραγωγικές και υπεύθυνες επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ – Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITAL LINK

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link (www.capitallink.com)   δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication).

 Παράλληλα διοργανώνει ετησίως μία σειρά Επενδυτικών Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα και Σαγκάη που αφορούν τους κύριους τομείς της δραστηριότητάς της (www.capitallinkforum.com).

 Η Capital Link έχει ηγετική θέση διεθνώς στον τομέα των  Investor Relations όσον αφορά  τη ναυτιλία συνεργαζόμενη με 25 ναυτιλιακές εταιρίες εισηγμένες στα δύο Αμερικανικά Χρηματιστήρια, και τα Χρηματιστήρια του Λονδίνου και Μιλάνου. Η Capital Link είναι η πιο αναγνωρίσιμη εταιρία Επενδυτικών Σχέσεων στον συγκεκριμένο τομέα με μοναδική προσβασιμότητα σε επενδυτές, αναλυτές, τραπεζίτες και ΜΜΕ. (www.capitallinkshipping.com).

 Από τον Ιανουάριο του 2011, η Capital Link επέκτεινε τις δραστηριότητες της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (www.csringreece.com) δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό τεχνογνωσίας, επικοινωνίας και προβολής θεμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που δραστηριοποιείται στις τρείς χώρες στις οποίες διατηρεί γραφεία, με σκοπό να στηρίξει τις δράσεις και να γεφυρώσει την επικοινωνία μεταξύ των εταιριών και των οργανισμών που εκπροσωπούν τη Κοινωνία.

Εις αναγνώριση αυτής της προσπάθειάς, η Capital Link έλαβε πολλές σημαντικές διακρίσεις: το 2011 από το Greek Shipping Lloyds Awards και επί δύο συνεχή χρόνια το 2012 και το 2013 από το Intercontinental Finance Magazine στο Λονδίνο. Ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, έχει βραβευτεί προσωπικά για την αδιάκοπη, αποτελεσματική και πετυχημένη προσπάθειά του να προωθήσει την Ελλάδα και την Ελληνική Ναυτιλία στο εξωτερικό και στις διεθνείς επενδυτικές κοινότητες από  το  International Propeller Club of the United States και το  AHI-American Hellenic Institute.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια