964.000.000 ευρώ τα δάνεια οκτώ καναλιών

1034

Την ώρα που κτυπάει η καμπάνα για κάποια από τα συστημικά κανάλια, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προανήγγειλε ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει διαμορφωθεί το νέο τηλεοπτικό τοπίο, χωρίς όμως να δώσει κάποια πληροφορία σχετικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού για τη διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών. Και μάλιστα δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα αν οι άδειες θα είναι τέσσερeις, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, ή θα φτάσουν τις έξι. Όπως και δεν είναι σαφές τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός και λέει με τόση βεβαιότητα ότι στις 10 Αυγούστου θα έχει ανατείλει το νέο τηλεοπτικό σκηνικό. Και αν σε αυτό θα υπάρχουν και κάποια από τα τωρινά κανάλια. Οψόμεθα, επομένως…

Εν τω μεταξύ, η Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, η οποία συστάθηκε έπειτα από πρόταση της κυβέρνησης και έγινε ομόφωνα δεκτή από την Ολομέλεια της Βουλής, βρίσκεται λίγο πριν από την έκδοση του πορίσματός της.

Συνεχώς νέα στοιχεία

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν σταλεί από την Τράπεζα της Ελλάδος πάνω από 60.000 σελίδες και συνεχώς στέλνονται και νέα στοιχεία, που καταφθάνουν στην κεντρική τράπεζα από τους οικονομικούς εισαγγελείς και τις τράπεζες. Και όπως τονίζουν μέλη της επιτροπής, είναι η πρώτη φορά που η τράπεζα διαβιβάζει κάθε έγγραφο που έχει σχέση με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, των εκδοτικών συγκροτημάτων και των τηλεοπτικών σταθμών. Και μάλιστα ενημερώνει συνεχώς την Εξεταστική Επιτροπή για κάθε νέο στοιχείο που προκύπτει.

Τα νούμερα

Από την μέχρι τώρα εξέταση των στοιχείων που έχει στα χέρια της η επιτροπή, η εικόνα που έχει είναι ότι τα οκτώ συστημικά κανάλια έχουν πάρει συνολικά δάνεια ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (για την ακρίβεια, 964.000.000 ευρώ) και αυτό που στοιχειοθετείται είναι ότι τα δύο από αυτά έχουν μεγάλο πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι στη δίμηνη προθεσμία που έχει πάρει η Εξεταστική Επιτροπή για την υποβολή του πορίσματός της, η οποία λήγει στις 18 Ιουνίου, δεν θα έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και θα ζητηθεί παράταση, η οποία δεν θα ξεπερνά τον έναν μήνα. Η Ν.Δ., σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποβάλει δικό της πόρισμα (απολύτως κατανοητό, αφού επί των δικών της ημερών έγινε το μεγάλο πάρτι). Λέγεται, μάλιστα, ότι δεν συζητά καν με την κυβερνητική πλευρά, ενώ είναι πολύ πιθανό και τα άλλα κόμματα να βγάλουν δικό τους πόρισμα, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κοινό. Μετά την υποβολή των πορισμάτων τη σκυτάλη θα πάρει η Ολομέλεια της Βουλής και θα ακολουθήσει, ύστερα από συζήτηση, ψηφοφορία. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. είναι βέβαιο ότι θα προτείνουν τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που ανοίγει την πόρτα του δικαστηρίου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια