50 νεκροί μετά από επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο [Φώτο+Βίντεο]

439

50 νεκροί και 53 τραυματίες ο απολογισμός της τρομερής επίθεσης σε νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Όμαρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο gay club Pulse όπου βρίσκονταν 100 περίπου άνθρωποι. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον δράστη, ωστόσο το κράνος από κέβλαρ που φορούσε του έσωσε τη ζωή.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε ενημέρωση για το συμβάν και έδωσε εντολή στην ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρονται τα ακόλουθα: «Ο πρόεδρος ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση ενόσω το FBI και οι άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με την αστυνομία του Ορλάντο για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

αρχείο λήψης

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια