24ωρη απεργία των νοσηλευτών του ΕΣΥ

455

24 ωρη απεργία ανακοίνωσαν σήμερα οι νοσηλευτές του ΕΣΥ.

Σήμερα Παρασκευή, η Ομοσπονδία των Νοσηλευτών, έχει κηρύξει 24ωρη απεργία από τις 10:00 το πρωί στο Μουσείο Αθηνών καθώς έχουν προγραμματίσει και πορεία διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 11:00.

Η Ομοσπονδία των Νοσηλευτών διεκδικεί επαρκή χρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων της ΠΦΥ, ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και άμεση στελέχωση όλων των ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμων Νοσηλευτών, θεσμοθέτηση του κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ (ειδικό μισθολόγιο-διαδικασία προσλήψεων-αξιολόγηση) και ένταξη Νοσηλευτών του Δημοσίου στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων. Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία εκτιμά ότι από αρχή του χρόνου πάνω από 1.000 άτομα έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια