20 νεκροί, οι περισσότεροι Ιταλοί, στην τρομοκρατική επίθεση στην Ντάκα

1544

Δεύτερο, πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στην ίδια εβδομάδα, συγκλονίζει την παγκόσμια κοινότητα. 20 νεκροί, όλοι ξένοι υπήκοοι, είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής ομηρείας σε εστιατόριο, στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, που έληξε μετά από 12 ώρες, με την εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας στο κτίριο και την εξουδετέρωση των ενόπλων. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό εξωτερικών, εννέα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση. Πληροφορίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη 11 Ιταλών μέσα στο εστιατόριο. Ένας κατάφερε να απομακρυνθεί και να σωθεί, ενώ η τύχη του ενδέκατου αγνοείται. Δύο από τα θύματα φέρονται να ήταν επιχειρηματίες από τη βορειοανατολική Ιταλία που είχαν πάει στο Μπαγκλαντές για υπογραφή εμπορικών συμφωνιών.

«Οι αξίες μας είναι ισχυρότερες του μίσους και του τρόμου», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ενώ στον αποψινό αγώνα της Ιταλίας στο Euro, η εθνική ομάδα της χώρας θα παίξει με μαύρα περιβραχιόνια, σύμφωνα με το ιταλικό Ansa, μετά από σχετικό αίτημα που έκανε δεκτό η UEFA.

Επτά από τα θύματα ήταν Ιάπωνες, σημειώνει ο υπουργός Συντονισμού της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα.

Διήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα, η οποία εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας και να εξασφαλίσει «την ελευθερία στη χώρα».

 

 

 

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια