11.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αγνοούνται

688

Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα πολλά εκ των οποίων εξαφανίζονται μόλις φτάσουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσαν οι ομιλητές τις ημερίδας, από πέρυσι όταν και κορυφώθηκε η προσφυγική κρίση, τα ίχνη πάνω από 11 χιλιάδων ασυνόδευτων παιδιών – προσφύγων έχουν χαθεί, ενώ είχαν εισέλθει σε χώρες της Ένωσης.

4.700 παιδιά αγνοούνται στη Γερμανία, 4.000 παιδιά στην Ιταλία, 1.000 στη Σουηδία, ενώ στην Ελλάδα αγνοούνται 1.096, από τα οποία μόνο τα 16 είναι κορίτσια. Οι ανήλικοι που έχουν εξαφανιστεί είναι κυρίως από 15 έως 18 χρονών.

Οι εισαγγελέας ανηλίκων Κατερίνα Κολιοκώστα, υπογράμμισε ότι οι ξενώνες που διαθέτουν τόσο η πολιτεία, όσο και η ΜΚΟ είναι πλήρεις, με αποτέλεσμα 240 ανήλικα παιδιά να βρίσκονται σε αστυνομικά τμήματα.  Η κ. Κολικώστα επισήμανε ότι σημαντική βοήθεια στη λύση του προβλήματος είναι ο θεσμός της της συγγενικής αναδοχής, καθώς και η προσωρινή φιλοξενία σε τρίτα πρόσωπα. Μάλιστα, ενημέρωσε πως η Εισαγγελία Αθηνών έχει ήδη εκδώσει 20 εντολές για την προσωρινή φιλοξενία ισάριθμων ανηλίκων προσφύγων με αυτήν τη διαδικασία.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια