10 λεπτά αύξηση το λίτρο, στην τιμή της αμόλυβδης!

685

Και τα 10 λεπτά το λίτρο αναμένεται να φτάσει η αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης, στο πλαίσιο της αύξησης στα καύσιμα που προωθεί η κυβέρνηση, επιβαρύνοντας τους ιδιοκτήτες βενζινοκίνητων οχημάτων.

Με την επιβολή της αύξησης κατά 10 λεπτά το λίτρο, συν το ΦΠΑ, η τιμή θα φτάσει περίπου στο 1,5 ευρώ. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης μικρομεσαίου ΙΧ που καταναλώνει 55 λίτρα την εβδομάδα, (όσο περίπου ένα γέμισμα), με τις σημερινές τιμές στο 1,35 το λίτρο, ξοδεύει σε καύσιμα περίπου 70 ευρώ την εβδομάδα (300 το μήνα).

Με τις νέες τιμές, το κόστος για τον ιδιοκτήτη θα φτάσει στα 85,2 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 330 ευρώ τον μήνα (επιβάρυνση 30 ευρώ το μήνα, άρα 360 ευρώ το χρόνο).

Η νέα επιβάρυνση αφορά και στο πετρέλαιο και το υγραέριο, ωστόσο εκεί αναμένεται να είναι μικρότερη. Πιο συγκεκριμένα, για το πετρέλαιο σχεδιάζεται αύξηση 3-4 λεπτά το λίτρο, και για το υγραέριο περίπου 8 λεπτά.

Ο εν λόγω φόρος έρχεται να προστεθεί στις αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, ποτά αλλά και στον καφέ, στα νέα τέλη που θα επιβληθούν στη συνδρομητική τηλεόραση και στα ξενοδοχεία, αλλά και στην επιβολή ειδικού φόρου στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Με την επικείμενη αύξηση η Ελλάδα θα γίνει πλέον μία από τις ακριβότερες χώρες στις τιμές της βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια