10 δισ. στην Υγεία από την οικογένεια Ζούκερμπεργκ

440

Την πρόθεσή τους να επενδύσουν τα επόμενα 10 χρόνια το ποσό των 10 δισ. δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπίσουν όλες τις ασθένειες ανακοίνωσαν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του Πρισίλα Τσαν.

Ο κροίσος ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Facebook και η παιδίατρος σύζυγός του έχουν ιδρύσει από το 2015 το ίδρυμα Chan Zuckerberg, με το ζευγάρι να δεσμεύεται ότι θα προσφέρει το 99% της αξίας των μετοχών του Facebook, η συνολική αξία των οποίων αποτιμάται σε μίνιμουμ 45 δισ. ευρώ, προκειμένου να μοιράζουν χορηγίες σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

«Μπορούμε να θεραπεύσουμε, να σταματήσουμε ή να διαχειριστούμε όλες τις ασθένειες μέχρι το τέλος του αιώνα;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο mr Facebook σε ομιλία του στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, για να απαντήσει ο ίδιος λέγοντας πως το ίδρυμα Chan Zuckerberg θα βάλει στο στόχαστρό του ορισμένες από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες, όπως τις καρδιοπάθειες, τον καρκίνο, τις μολυσματικές και τις νευρολογικές παθήσεις.

Η δεύτερη στόχευση της προσπάθειας του ζεύγους Ζούκερμπεργκ είναι να εξοπλίσει τους επιστήμονες με νέα τεχνολογικά εργαλεία βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια