Ύποπτες συναλλαγές

447

Ενδιαφέρουσα συνέχεια πρόκειται να έχει το μέτωπο που άνοιξε η Νέα Δημοκρατία με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Stoiximan, Δημήτρη Μπόμπολα, ο οποίος είναι συνέταιρος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και σύμφωνα με πληροφορίες από κοινού θα διεκδικήσουν μια από τις τηλεοπτικές άδειες στον επικείμενο διαγωνισμό. Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει ύποπτες συναλλαγές ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον Δημήτρη Μάρη.

Επαναφέρει στο προσκήνιο μια υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής της στοιχηματικής εταιρείας του Δημήτρη Μάρη, η οποία κατά περίεργο τρόπο πάγωσε και δεν έχουν επιβληθεί ακόμα τα διοικητικά πρόστιμα, ούτε ασκήθηκε όπως θα έπρεπε κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Με επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 14 βουλευτές της Ν.Δ. υπαινίσσονται ότι η υπόθεση της φοροδιαφυγής του Δημήτρη Μάρη που ξεπερνάει τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ θα έχει την τύχη των προστίμων της ΣΕΚΑΠ, τα οποία έχουν διαγραφεί.

Γίνεται λόγος για βρόμικη συναλλαγή

Όπως επισημαίνει ένα από τα κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., πρόκειται για βρόμικη συναλλαγή με δεδομένο ότι ο Δημήτρης Μάρης και ο Ιβάν Σαββίδης έχουν αναλάβει εργολαβικά να στήσουν ένα φιλοκυβερνητικό όμιλο που θα περιλαμβάνει εκτός από ραδιόφωνα, site και εφημερίδα και έναν πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό.

Στη Ν.Δ. ετοιμάζονται για αποκαλύψεις που θα αφορούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας στοιχεία για τους πραγματικούς μετόχους της εταιρείας στην οποία εμφανίζεται και ο Ιβάν Σαββίδης.

Ενδιαφέρον για την υπόθεση της εξαγοράς του ΟΛΠ δείχνουν και οι Αμερικανοί, οι οποίοι αφήνουν να διαρρεύσει ότι πραγματικοί ιδιοκτήτες της κοινοπραξίας είναι δύο ρωσικές τράπεζες.

Οι αποκαλύψεις σκανδάλων, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την αντιπολίτευση, ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο και πολώνουν επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα.

Ετοιμάζουν αντεπίθεση

Τα σκάνδαλα αναμένεται να κυριαρχήσουν για μεγάλη χρονική περίοδο στη δημόσια ζωή, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ετοιμάζουν αντεπίθεση με αποκαλύψεις για την υπόθεση NOVARTIS, το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και τα δάνεια που δόθηκαν από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις.

Στο Μαξίμου αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία που θα δώσουν οι ελβετικές αρχές στον εισαγγελέα που θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Ζυρίχη για την υπόθεση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια