Όχι από τους 53 στην Συνταγματική Αναθεώρηση

570

Ηχηρή παρέμβαση από τους 53+ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Η τάση, στις τάξεις της οποίας βρίσκονται κυβερνητικά και κομματικά στελέχη όπως ο Ευκ. Τσακαλώτος, ο Θ. Δρίτσας και η Θ. Φωτίου, με εσωτερικό της σημείωμα προς τα ΜΜΕ, εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με το «άνοιγμα» της συζήτησης δηλώνει ότι αποπροσανατολίζει από το βασικό ζητούμενο «την παραγωγή έργου», τάσσεται κατά της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό και υπέρ της απλής αναλογικής.

Όπως επισημαίνουν, κεντρικό κυβερνητικό καθήκον, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, είναι η παραγωγή έργου και το άνοιγμα της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση «απομακρύνει απ’ αυτό τον κεντρικό στόχο».

Τα όποια προβλήματα σημειώνουν απορρέουν «από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και όχι από τις υπάρχουσες συνταγματικές ρυθμίσεις» και υποστηρίζουν ότι το μόνο ζήτημα που πρέπει να αναθεωρηθεί είναι αυτό της ποινικής ευθύνης των υπουργών.

Για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνουν ότι είναι κάθετα αντίθετοι με την άμεση εκλογή του από το λαό καθώς προσδίδει στο πρόσωπο του Προέδρου αυξημένες αρμοδιότητες και διακριτό ρόλο, στην άσκηση πολιτικής εξουσίας.

Επίσης, παίρνουν θέση υπέρ της απλής αναλογικής και ξεκαθαρίζουν ότι είναι εντελώς αντίθετοι σε προτάσεις που απλά μειώνουν το μπόνους του πρώτου κόμματος ή «προδικάζουν συμμαχίες».

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια