Όταν ο Αλαφούζος πήγε να πάρει τον ΔΟΛ!

Οι συζητήσεις με το αφεντικό του Συγκροτήματος, ο ρόλος του ΒΗΜΑΤΟΣ και των ΝΕΩΝ και η πρόταση που φημολογείται ότι έγινε στην κυβέρνηση σε ανύποπτη χρονική στιγμή!

850

…με αφορμή τις συναντήσεις Μαρινάκη – Ψυχάρη και όσα μπορεί να φαντάζεται κανείς ότι συζητούν με βάση το πολιτικό, οικονομικό και μιντιακό τοπίο στη συγκεκριμένη συγκυρία, υπάρχει ένα γεγονός που έλαβε χώρα σε ανύποπτη χρονική στιγμή και σε κάθε περίπτωση πριν τον διαγωνισμό για τις άδειες.

Ο Ι. Αλαφούζος, ο οποίος ως γνωστόν επιδιώκει να τοποθετηθεί στον κυριακάτικο τύπον και έχει έρθει σε επαφή με εκδότες για τον λόγο αυτό, έδειξε ενδιαφέρον για το μέλλον του ΔΟΛ! Και σε τούτο έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι με τον Σταύρο Ψυχάρη είχαν έρθει πιο κοντά, καθώς η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του αδερφού του Θέμη είχε αποχωρήσει από το πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ όπου κάνει κουμάντο ο όμιλος Μπόμπολα και αν και μέτοχος είχε προσχωρήσει στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ όπου ισχυρός παίκτης είναι ο ΔΟΛ!

Με αφορμή τη σύγκρουση του Στ. Ψυχάρη με τον Φ. Μπόμπολα

Επιπροσθέτως ο Στ. Ψυχάρης, αν και μέτοχος κατά 50% του πιεστηρίου ΙΡΙΣ, εφέρετο να συζητά το ενδεχόμενο οι εφημερίδες του ΔΟΛ να τυπώνονται στα πιεστήρια της Καθημερινής, όχι μόνο λόγω τιμολογίων αλλά και επειδή βρισκόταν σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Φ. Μπόμπολα για το θέμα του MEGA!

Υπό αυτή τη συγκυρία ο Ι. Αλαφούζος φέρεται (δεν έχει επιβεβαιωθεί) να διεμήνυσε στην κυβέρνηση, σε ένα πλαίσιο αποκατάστασης των σχέσεων μαζί της, την πρόθεσή του να μπει στον ΔΟΛ, να τον στηρίξει και να θέσει τις εφημερίδες του Συγκροτήματος (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ) υπό τις υπηρεσίες της. Και τούτο καθώς ο Σκάι δεν μπορούσε να αλλάξει την αντιπολιτευτική του γραμμή που αποτελεί άλλωστε και σημείο αναφοράς, ενώ αντιθέτως ΒΗΜΑ και ΝΕΑ κινούνται διαχρονικά στον χώρο της κεντροαριστεράς και άρα «νομιμοποιούνται» να στηρίξουν μια αριστερή κυβέρνηση. Παράλληλα, θα είχε απαλλάξει το Μαξίμου από τη σκληρή εναντίον του γραμμή του Σταύρου Ψυχάρη!

Στο διά ταύτα το deal Αλαφούζου – Ψυχάρη δεν πραγματοποιήθηκε, οπότε όλα τα άλλα αποτελούν απλώς μια ιστορία μη επιβεβαιωμένη…

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια