Όλο και πιο κοντά στο «μαύρο» το MEGA

538

Σε οριακό πλέον σημείο βρίσκεται το MEGA, με τις επόμενες ημέρες να είναι καθοριστικές για το μέλλον του. Με το να μην επέρχεται συμφωνία μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και μετόχων δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της Τηλέτυπος και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι πραγματοποιώντας κυλιόμενες στάσεις εργασίας. Καθοριστική είναι η συνεδρίαση και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου των μετόχων που προγραμματίστηκε την ερχόμενη Τρίτη. Στελέχη, μάλιστα, του σταθμού υποστηρίζουν ότι σε αυτήν θα αποφασιστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τη συμμετοχή νέων επενδυτών. Ωστόσο, στην «αχτίδα φωτός» που φαίνεται να δίνεται στους εργαζομένους υπάρχει αμφιβολία από αρκετούς, που ενισχύεται και από όσα λέγονται στο παρασκήνιο, ότι ορισμένοι από τους μετόχους δεν θα συμμετέχουν σε αυτή με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνεται το ζητούμενο και απαιτούμενο ποσό. Έτσι, με την αβεβαιότητα και τον κίνδυνο του «μαύρου» να απλώνεται όλο και πιο έντονα πάνω από τον σταθμό της Μεσογείων, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας έως και τη Δευτέρα, αλλά αναμένουν την Τρίτη τις αποφάσεις του Δ.Σ. για να αποφασίσουν κι αυτοί τις επόμενες κινήσεις τους.

Στάση αναμονής τηρεί και η Digea για τη μετάδοση του σήματος του Mega, που αδυνατεί να πληρώσει τη συνδρομή του. Υπενθυμίζεται πως το κανάλι έχει το 16,01% της Digea.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ συνεχίστηκαν όλη την εβδομάδα οι κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό και στην ιστοσελίδα «megatv.com».

Οι στάσεις εργασίας πραγματοποιήθηκαν έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15θημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών του μηνός Απριλίου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

  • Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.
  • Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια