Όλη αλήθεια για Μαρινάκη

Άλλο πρόταση, άλλο απόφαση για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού

708
  • Τα σκοτεινά σημεία της πρότασης Δασκαλόπουλου, ο Ντογιάκος και οι αντιρρήσεις των νομικών

 

Μόνο για προπαγάνδα εις βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, προσφέρεται η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

Η διαφορά μεταξύ της πρότασης και της απόφασης είναι τεράστια, όσο η νύχτα με τη μέρα για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί, και παρακάτω θα καταλάβετε ότι δεν υπερβάλλουμε καθόλου. Όμως, κάποιοι σκοπίμως το αμελούν αυτό, επειδή, όπως φαίνεται, τους βολεύει και έχει σχέση με τον παρατεταμένο και σε όλους πασίγνωστο πόλεμο που έχουν ξεκινήσει εναντίον του ηγέτη των «ερυθρολεύκων». Έναν πόλεμο που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ΠΑΕ, όπου δεν σταματά να επενδύει και να τη μεγαλώνει κάθε μέρα.

Άρα, καμμία έκπληξη δεν προκαλεί ο ντόρος που γίνεται. Είναι δεδομένο ότι ο κόσμος της ομάδας έχει γνώμη και κρίση, και φυσικά αναμφίβολα βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου του Ολυμπιακού. Έτσι «βράζει» εξαιτίας του πολέμου που του γίνεται με σκοπό να πλήξουν τον Μαρινάκη και ταυτόχρονα την ομάδα.

Ούτε προκαλεί έκπληξη η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για παραπομπή σε δίκη και προφυλάκιση του προέδρου του Ολυμπιακού, το τελευταίο επειδή τάχα παραβίασε τους περιοριστικούς όρους περί ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Δηλαδή, δεν ήθελαν να ασχοληθεί με την ΠΑΕ, που αποτελεί και περιουσιακό του στοιχείο, κάτι που τονίζουμε ότι επέτρεψε και ο ειδικός εφέτης ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης, που επέβαλε και τον περιοριστικό όρο; Και εδώ καταδεικνύεται και ο σκοπός συγκεκριμένων δημοσιευμάτων περί του αντιθέτου, ότι τάχα τον παραβίαζε…

Δεν πρέπει να κρύψουμε ότι εναντίον του προαναφερόμενου εισαγγελέα, του κ. Δασκαλόπουλου, κατατέθηκαν «βροχή» από αιτήσεις εξαίρεσής του από αρκετούς κατηγορουμένους της υπόθεσης του ποδοσφαίρου που την αποκαλούν «εγκληματική οργάνωση». Τέτοιο… θέμα δεν είχε προκύψει, δηλαδή να υπάρχουν τόσα ερωτηματικά, για κανέναν δικαστικό στο παρελθόν ή αν υπάρχουν, θα είναι ελάχιστες οι παρόμοιες περιπτώσεις.

Δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο κ. Δασκαλόπουλος είναι ο εισαγγελέας που δεν έλαβε υπόψη ότι ο ειδικός εφέτης ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης απέκρυψε την παράσταση του Παναθηναϊκού ως πολιτική αγωγή στη συγκεκριμένη υπόθεση, αν και οι κατηγορούμενοι είχαν δικαίωμα να ενημερωθούν και να παραλάβουν αντίγραφό της, ώστε να την αντικρούσουν. Μάλιστα, νομικοί κύκλοι, και ο Κούγιας επωνύμως, τόνισαν ότι προκύπτει θέμα ακυρότητας της διαδικασίας. Παρ’ όλα αυτά και οι συγκεκριμένες… ενστάσεις πάλι τυχαία (;) πήγαν στον… βρόντο.

Σημαντικά δεδομένα

Και καταλήγουμε με τα εξίσου σημαντικά δεδομένα: Ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος χορήγησε ή όχι άδεια για να παραστεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, στη συγκέντρωση των επενδυτών του ποδοσφαίρου, η οποία θα μπορούσε να το οδηγήσει σε βήματα προς τα εμπρός, την οποία επιχείρησε, στο τέλος Μαρτίου, να διοργανώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής; Η παρουσία του θεωρήθηκε απαραίτητη ή όχι; Είναι τυχαίο που η συνάντηση δεν έγινε επειδή τελικά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, εξέφρασε την επιφύλαξή του σε σχέση με την παρουσία του ιδιοκτήτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ στο γραφείο του υφυπουργού; Εξαιτίας της θέσης του κ. Ντογιάκου, ο κ. Δασκαλόπουλος υποχρεώθηκε ή όχι να ανακαλέσει την άδεια; Δεν βγαίνει κάποιο συμπέρασμα για τις άριστες σχέσεις τους; Μήπως ο άνθρωπος του Ντογιάκου υπερέβαλε εαυτόν; Του «ψηλού παναθηναϊκάκια», όπως συνήθιζε να τον αποκαλεί ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στον Μαρινάκη να ασχολείται με την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επαναλαμβάνουμε, πρόκειται για πρόταση του Δασκαλόπουλου. Το Συμβούλιο Εφετών δεν είναι δυνατόν να κρίνει με κριτήριο τον ντόρο της προπαγάνδας…

Τεράστιο ερώτημα

Όμως, και εδώ προκύπτει ένα τεράστιο ερώτημα. Είναι δυνατόν η εισαγγελική πρόταση να γίνει φέιγ βολάν στα ΜΜΕ πριν αυτή παραδοθεί στους εμπλεκόμενους; Τα ίδια προηγήθηκαν και με τις συνομιλίες που κατέγραψε ο αποκαλούμενος «σούπερ κοριός» της ΕΥΠ. Ομως, αμφισβητείται η γνησιότητα μιας εξ αυτών, δηλαδή φαίνεται να υπάρχει αλλοίωση υλικού, άρα μένει να δούμε τι θα συμβεί και με αυτή την περίπτωση.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει καταλάβει πολύ καλά (και μάλιστα από την αρχή) τι γίνεται. Και το διαπίστωσαν όσοι διάβασαν την ανακοίνωσή του…

Ακύρωση της υπόθεσης

Για να μην ξεχνιόμαστε, με δηλώσεις του στο lykavitos.gr, o έμπειρος νομικός και μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, έθεσε ξεκάθαρο θέμα ακύρωσης της διαδικασίας αναφορικά με την αποκάλυψη της ίδιας ιστοσελίδας σχετικά με τη δήλωση πολιτικής παράστασης του Παναθηναϊκού στο θέμα της διαβόητης «εγκληματικής οργάνωσης», που έλαβε χώρα μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των κατηγορουμένων, ενώπιον του ειδικού ανακριτή κ. Ανδρεάδη, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η συγκεκριμένη… λεπτομέρεια έμεινε κρυφή για οκτώ μήνες, καθώς μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων και κατά τη γνωστοποίηση του πέρατος της ανακριτικής διαδικασίας δεν παραδόθηκε σχετικό αντίγραφο σε κανέναν εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων.

«Μου κάνει εντύπωση πώς υπέπεσε σ’ αυτό το λάθος ο κύριος ανακριτής, γιατί πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επαρκή νομικά δικαστικό λειτουργό. Η συγκεκριμένη παράλειψη επιφέρει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, η οποία είναι σχετική, κι αν δεν προβληθεί θεραπεύεται. Επομένως, πολύ σωστά οι δικηγόροι προέβαλαν την ακυρότητα σε αυτό το στάδιο και είναι υποχρεωμένος ο εισαγγελέας να προτείνει την ακυρότητα αυτή στο Δικαστικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο να γυρίσει τη δικογραφία στο στάδιο της ανάκρισης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας και προσθέτει:

«Είναι η μοναδική περίπτωση πια με τις νέες δικονομικές διατάξεις για τις fast track δίκες, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον οποιονδήποτε να επιστρέψει τη δικογραφία στην ανάκριση. Είναι απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας, η οποία αν δεν προβληθεί δεν θεραπεύεται. Είναι υποχρεωτικό για τον εισαγγελέα, σε διαφορετική περίπτωση θα υποπέσει σε δικονομικό λάθος».

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια