«Ψαλίδι» και από την Κομισιόν: Προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,6% για φέτος

207

Στην παιρετέρω υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα προχώρησε στις Φθνοπωρινές της προβλέψεις η Κομισιόν την Πέμπτη κατεβάζοντας τον πήχη κατά 0,5%: από το 2,1% που προέβλεπε τον Απρίλιο σε 1,6% στις σημερινές της προβλέψεις.

Η εκτίμηση είναι κάτω και από 1,8% που ανέμενε η κυβερνηση στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού και δεν επιβεβαιώνει την πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «το 2017 θα κλείσει με μπροστά τον αριθμό 2 στο ποσοστό του ρυθμού ανάπτυξης».

Η αναθεώρηση αντανακλά την πιο αδύναμη επίδοση της ιδιωτικής κατανάλωσης το πρώτο μισό του έτους, σημειώνει η Κομισιόν, αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο τις επιπτώσεις της υπερφορολόγησης στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.
Μάλιστα διαπιστώνει επιτάχυνση του πληρθωρισμού όχι όμως λόγω ζήτησης ή αύξησης μισθών αλλά κυρίως λόγω την αύξησης της έμμεσης φορολογίας και της ανάκαμψης των ενεργειακών τιμών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια