Ψήφιση όλων των επιπλέον μέτρων ως την Κυριακή 22 Μαΐου θέλει η κυβέρνηση

679

Ως την επόμενη Κυριακή, 22 Μαΐου, πρέπει να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα περαιτέρω μέτρα, που θα περιλαμβάνει έμμεσους φόρους, «κόκκινα» δάνεια και τον περίφημο αυτόματο «κόφτη» δαπανών.

Σε αυτή την ενημέρωση προχώρησε προς τη Διάσκεψη των Προέδρων ο Νίκος Βούτσης, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα των προθέσεων της κυβέρνησης για τον τρόπο κατάθεσης του νομοσχεδίου (επείγον ή κατεπείγον).

Όπως υποστήριξε, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η ημερομηνία κατάθεσής του, για να δρομολογηθούν οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση του τακτικού Eurogroup στις 24 του μηνός, καθώς θα επιτρέψει στους υπουργούς Οικονομικών να εστιάσουν στην ελάφρυνση του χρέους, κάτι που διαμήνυσε και ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, εκτός απροόπτου το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης την προσεχή Δευτέρα, την Τρίτη να περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την απαιτούμενη έκθεση και στη Βουλή να κατατεθεί την Τετάρτη.

Εάν αυτός ο κυβερνητικός προγραμματισμός πάει κατ’ ευχήν στην πράξη σημαίνει ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί με επείγουσες διαδικασίες. Συνεπώς Πέμπτη και Παρασκευή θα περάσει από επεξεργασία στις αρμόδιες Επιτροπές, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το Σάββατο 21 Μαΐου και θα ψηφιστεί την Κυριακή.

Στην περίπτωση που αυτός ο προγραμματισμός για οποιονδήποτε λόγο δεν προχωρήσει, τότε όλα θα ανατραπούν και δεν αποκλείεται η ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου να γίνει με κατεπείγουσες διαδικασίες μέσα σε δύο ημέρες συνολικά.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια