Χ. Σπίρτζης: «Νέο τηλεοπτικό τοπίο με νόμιμα κανάλια – Το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον»

657

Για ένα «νέο τηλεοπτικό τοπίο» που θα αποτελείται από κανάλια που θα λειτουργούν «νόμιμα και με συγκεκριμένη δεοντολογία» έκανε λόγο μιλώντας στην «ΕΡΤ», ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ενώ παράλληλα ενημέρωσε πως στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η διαδικασία της αδειοδότησης να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Αύγουστο.

Ο κ. Σπίρτζης εξήγησε πως από τις 11 υποψηφιότητες για της τέσσερις δημοπρατούμενες τηλεοπτικές άδειες, όσοι πληρούν τα κριτήρια θα περάσουν στη δεύτερη φάση. Εκεί όποιος κάνει την μεγαλύτερη προσφορά θα πάρει και την άδεια.

Όσον αφορά τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα κλείσουν να μείνουν άνεργοι, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε: «Ας πούμε ότι ένας σταθμός κλείνει… Θα ανοίξει κάποιος άλλος». Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε πως «οι υπάρχοντες σταθμοί λειτουργούν χωρίς νομικό πλαίσιο, ενώ τώρα έχουμε υπουργική απόφαση για ελάχιστο αριθμό εργαζόμενων ανά ειδικότητα» και στάθηκε στο παράδειγμα τηλεοπτικού σταθμού εθνική εμβέλειας που -όπως υποστήριξε- λειτουργεί με 12 δημοσιογράφους.

«Έγινε καταγγελία και λόμπινγκ στις Βρυξέλλες και η Επιτροπή πολύ σωστά τη δουλειά της και μας έστειλε επιστολή η Κομισιόν κάνει άριστα τη δουλειά της… Απαντήσαμε, το θέμα δεν αφορά τα κανάλια», ανέφερε ο υπουργός σχετικά με την επιστολή του επίτροπου για την Ψηφιακή Οικονομία Γκίντερ Έτινγκερ και πρόσθεσε:« Ό,τι καταγγελία και να κάνουνε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην προστατέψουμε την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών αντίθετα με τη ΝΔ και τα όργια που κάνανε με τη Digea».

Ο υπουργός μεταφορών έστρεψε για μια ακόμη φορά, τα βέλη του εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ. «Το ΤΑΙΠΕΔ δεν το νοιάζει πόσο θα πουλήσει τη δημόσια περιουσία, το μόνο που το νοιάζει είναι να πουλήσει… Το ΤΑΙΠΕΔ δεν διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον», τόνισε ο κ. Σπίρτζης, ενώ ξεκαθάρισε πως οι αστικές συγκοινωνίες δεν θα ιδιωτικοποιηθούν.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια