Χρυσές οι μπίζνες του Μπόνο

672

 

Ο Μπόνο είναι διάσημος για τη φωνή του, για την ηγετική του παρουσία ως frontman του διάσημου συγκροτήματος των U2, για τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου που δεν αποχωρίζεται ποτέ, αλλά και για την ακτιβιστική του δράση. Δεν είναι όμως τόσο γνωστός ως επιχειρηματίας, καίτοι μαζί με τα άλλα μέλη του συγκροτήματος είναι ιδιοκτήτες ενός πολυτελούς, «εναλλακτικού» ξενοδοχείου στο Δουβλίνο. Πέραν αυτού, όμως, ο Μπόνο είναι και ο ευτυχής συνιδρυτής της Elevation Partners, μια εταιρείας ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου που επενδύει στα νέα μέσα και την τεχνολογία.

Η εταιρεία έχει πάρει το όνομά της από το τραγούδι των U2 «Elevation». Σύμφωνα με το Bloomberg, η Elevation Partners έχει επενδύσει 1,76 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες όπως: Palm Inc., Facebook, Forbes και Yelp. Ο Independent από την πλευρά του έχει υπολογίσει πως η συγκεκριμένη ομάδα επενδυτών έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής περί τα  1,4 δισ. δολάρια μόνο από τις επενδύσεις της στη Facebook.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια