Χριστούγεννα με άρωμα Βιέννης στο Μέγαρο

Tα μοναδικά βαλς του Γιόχαν Στράους στη γιορτινή Αθήνα

656

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φοράει τα γιορτινά του και ανοίγει την αυλαία των παραστάσεων των Χριστουγέννων προσκαλώντας μας να μεταφερθούμε στη γιορτινή ατμόσφαιρα της Βιέννης του δέκατου ένατου αιώνα.

Γράφει η Ειρήνη Πιτσόλη

 
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μάς προσκαλούν σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη. Η ανθοστόλιστη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής θα γεμίσει από τις μελωδίες και τους ρυθμούς της αγαπημένης βιεννέζικης μουσικής.
Με τα ωραιότερα βαλς, τις μελωδικές άριες και τις διάσημες πόλκες των συνθετών της οικογένειας Στράους και άλλων συγχρόνων τους γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με άρωμα Βιέννης!

karayanni
Η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη

Σολίστ  στην παράσταση η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη.
Η Ορχήστρα ∆ωματίου Johann Strauss Ensemble ιδρύθηκε το 1985 από τους εξαιρετικούς μουσικούς της αυστριακής Ορχήστρας Μπρούκνερ και πολύ γρήγορα απέκτησε διεθνή φήμη με περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Ρώμη, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ζυρίχη, Αμβούργο, Σάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.ά.), στην Ιαπωνία, στη Ρωσία και στην Αυστραλία. Η ορχήστρα διακρίνεται για την πλούσια δισκογραφία της, ενώ από το 2003 διευθυντής της είναι ο βιολονίστας Russell McGregor.

Οι συντελεστές της παράστασης
Οι συντελεστές της παράστασης

Χαρακτηριστικό των συναυλιών του Johann Strauss Ensemble είναι η ερμηνεία της βιεννέζικης μουσικής με τον τρόπο που ο σπουδαίος συνθέτης και βιολονίστας Γιόχαν Στράους πρώτος καθιέρωσε, καθώς ήταν συγχρόνως ο σολίστ και ο διευθυντής της ορχήστρας, ενθουσιάζοντας το κοινό με τη χορευτική και μελωδική μουσική του.

02-megaro

 

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Παραστάσεις: Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 20:30, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, 19:00.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια