«Χάθηκαν» 28,2 δισ. από hedge funds το γ’ τρίμηνο

1036

Οι επενδυτές απέσυραν 28,2 δισ. δολάρια από hedge funds το τρίτο τρίμηνο, το μεγαλύτερο ποσό από την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την Hedge Fund Research. Οι καθαρές εκροές, που αντιστοιχούν στο 0,9% του υπό διαχείριση ενεργητικού της συνολικής βιομηχανίας των hedge funds, είναι οι μεγαλύτερες από το δεύτερο τρίμηνο του 2009.

Το πρώτο εννεάμηνο του έτους οι επενδυτές απέσυραν 51,5 δισ. δολάρια, παρότι το συνολικό ενεργητικό των hedge funds ανήλθε στα 2,97 τρισ. δολάρια, ανέφερε η εταιρεία. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το τρίτο τρίμηνο ήταν το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο εκροών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη περίοδο από το 2008 και το 2009. Η απόσυρση κεφαλαίων καταγράφηκε κυρίως στα μεγάλα funds, με περίπου 22 δισ. δολάρια να αποσύρονται από επενδυτικές εταιρείες με ενεργητικό άνω των 5 δισ. δολαρίων.

Στις εταιρείες που διαχειρίζονται από 1 ως 5 δισ. δολάρια οι καθαρές εκροές διαμορφώθηκαν στα 7,4 δισ. δολάρια. Το μέσο hedge fund απέφερε στους επενδυτές απόδοση 4,2% από τις αρχές του έτους ως τον Σεπτέμβριο.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια