Φ.Ολάντ: «Τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονία των δύο αστυνομικών»

470

Η δολοφονία του υψηλόβαθμου αξιωματικού της γαλλικής αστυνομίας και της συντρόφου του στην περιοχή Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι, είναι «αναμφίβολα τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μετά από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Η Γαλλία αντιμετωπίζει μια τρομοκρατική απειλή πολύ μεγάλης σημασίας, κατά της οποίας έχουμε κινητοποιήσει πολύ σημαντικά μέσα», τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ χαρακτήρισε «απεχθή τρομοκρατική ενέργεια» τη διπλή δολοφονία, προσθέτοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί πλήρως κατά της απειλής της τρομοκρατίας.

Για «τρομοκρατική ενέργεια» έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Ωστόσο επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί συμπερασμάτων και ζήτησε από όλους να είναι επιφυλακτικοί.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια