Φ. Γεννηματά : Αναγκαία η συγκρότηση Κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης

431

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα γίνει συμπληρωματική δύναμη ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, ξεκαθαρίζει με συνένετυξη της η Φώφη Γεννηματά , ωστόσο επαναλαμβάνει την σταθερή θέση του ΠΑΣΟΚ για «ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης – συνεργασίας».

Στο ενδεχόμενο να υπάρξει συγκυριακή συμμαχία με την κυβέρνηση, το Φθινόπωρο, κατά τη συζήτηση των εργασιακών και των ομαδικών απολύσεων, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να δεσμευτεί.

Απαντώντας για την στάση που τήρησε το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα του εκλογικού νόμου διευκρίνισε ότι κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση απλής αναλογικής, με εξαίρεση «στην περίπτωση που ο λαός με υψηλό ποσοστό (άνω του 42%) εκφράσει την ρητή βούληση του να κυβερνηθεί από ένα κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων.»

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ιδιοτέλεια και την Νέα Δημοκρατία για «στενό μικροκομματικό συμφέρον». «Ο κ. Μητσοτάκης επέμενε στο μπόνους των 50 εδρών και αρνήθηκε κάθε συζήτηση, με βάση την πρόταση μας», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτηθείσα εάν την προβληματίζει το «πολιτικό φλέρτ» του πρωθυπουργού με τον Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι συναντήθηκε πρόσφατα με τον κ. Παπανδρέου και συζήτησαν για την ενότητα του κεντροαριστερού χώρου.«Αναμένουμε τις προτάσεις του κόμματος του για το κοινό προγραμματικό πλαίσιο και την συμμετοχή και συμβολή του ΚΙΔΗΣΟ για την συνέχεια και ολοκλήρωση του εγχειρήματος ανασυγκρότησης του ευρύτερου πολιτικού μας χώρου».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια