Φανταστικό συγκρότημα παράγει υποβρύχια μουσική (αξίζει να τους ακούσετε)!

914

 

Οι AquaSonic είναι ένα συγκρότημα πέρα για πέρα διαφορετικό. Πρόκειται για μια μπάντα που παίζει μουσική κυριολεκτικά κάτω από το νερό.
 AquaSonicaquasonic

Όπως δηλώνουν τα μέλη της μπάντας υλοποίησαν οικονομικά οι ίδιοι το εγχείρημα που στήριξαν μόνοι τους φτιάχνοντας δικά τους όργανα. Το δημιούργημά τους είναι επιστημονικό καί μουσικό όπως αναφέρουν οι ίδιοι. Έτσι δημιούργησαν συνθήκες που να τους επιτρέπουν να παίζουν μουσική κάτω από το νερό ούτως ώστε να προβούν σε υποβρύχιες παραστάσεις.

Καθώς το νερό δεν επιτρέπει στον ήχο το συνηθισμένο άκουσμά του κάθε οργάνου, γιατί κάτω από το νερό ο ήχος μεταδίδεται εντελώς διαφορετικά, όπως ακούγεται διαφορετικά και σίγουρα παράγεται διαφορετικά. Για αυτό το λόγο οι AquaSonic διαθέτουν σήμερα το πρώτο υποβρύχιο βιολί. Κατασκευασμένο από ανθρακωνήματα αλλά και τρία εντελώς διαφορετικά όργανα μουσικής όπως το υδρολόφωνο, το κρυσταλόφωνο και την ροτακόρντα, που τα έφτιαξαν μόνοι τους.

aquasonic

Η τραγουδίστρια και συνθέτης του συγκροτήματος, Laila Skovmand, προχώρησε σε επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες ώστε να αναπτύξει μία νέα τεχνική που της επιτρέπει να τραγουδά κάτω από το νερό. Αναλυτικότερα η τεχνική της έχει να κάνει με τη δημιουργία μία «φούσκας» αέρα την οποία διατηρεί στο στόμα της και παράγει ήχους μέσα από αυτή.

aquasonicaquasonic-underwater-music-1-750x400

Aqua Sonic

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια