Φίλης: Υπέρ του δικαιώματος ψήφου και της κατοχής διπλώματος οδήγησης στα 17

596

«Θεωρούμε, ότι είναι αναγκαίο και μπορεί να υπάρξει, να ψηφίζουν οι νέοι 17 ετών για να εκλέγουν κυβέρνηση, συνεπώς θα πρέπει να τους δώσει η κοινωνία μια τέτοια αρμοδιότητα, μια τέτοια ευθύνη που αφορά το σύνολο την πορεία της κοινωνίας» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα.

Μάλιστα, ο Υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι «όπως για το θέμα της ψήφου στα 17, χρειάζεται μια πολιτική διαπαιδαγώγηση και στο σχολείο και παντού στην κοινωνία και ως ένα βαθμό αυτό προχωρεί, και για το θέμα της αδείας οδήγησης αυτό είναι πολύ αναγκαίο… χρειάζεται από το δημοτικό σχολείο να έχουμε μια διαπαιδαγώγηση που να αφορά την ευθύνη, σε σχέση με την οδήγηση και με την κυκλοφοριακή αγωγή. Εκεί πηγαίνουμε τώρα, να θεσπίσουμε στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στις πρώτες του γυμνασίου, μαθήματα που να εξοικειώνουν τα παιδιά με την οδήγηση και γενικότερα να αντιμετωπίζουν και να προλαμβάνουν το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε με τα ατυχήματα στη χώρα μας».

Σχετικά με την άδεια οδήγησης μηχανοκινούμενου δικύκλου είπε πως «το δίκυκλο είναι άλλο πράγμα από το αυτοκίνητο, μπορούμε να έχουμε και μια διαφοροποίηση ηλικιακή. Σε μακρινές αποστάσεις, ναι, το δίκυκλο είναι πιο επικίνδυνο από το αυτοκίνητο, αλλά στη γειτονιά, από το σχολείο στο σπίτι, μπορούμε να βρούμε διάφορες παραμέτρους, που να τις αξιολογήσουμε».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια