Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας η κηδεία του Γάλλου ιερέα που σφαγιάστηκε από τζιχαντιστές

434

Υπό την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων έγινε η κηδεία του καθολικού ιερέα που δολοφονήθηκε άγρια πριν από μία εβδομάδα από δύο τζιχαντιστές μέσα στην εκκλησία του στη Νορμανδία.  Οι αρχές είχαν επιβάλλει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον καθεδρικό ναό της Ρουέν.

Το φέρετρο μετέφεραν στο κέντρο του ναού τέσσερις άνθρωποι με τη συνοδεία πομπών πολλών ιερέων που φορούσαν λευκά ράσα και μοβ επιτραχήλια, το χρώμα του πένθους.Περισσότεροι από 2.000 ανθρώπων κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Ρουέν, για την κηδεία του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο όταν δύο τζιχαντιστές τον εκτέλεσαν.

Η αδελφή του αδικοχαμένου ιερέα ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τον 19χρονο Αντέλ Κερμίς και τον συνεργό του Αμπντέλ Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν, μιλώντας για τον Ζακ Αμέλ έκανε λόγο για έναν άνθρωπο «ευσπλαχνίας και αγάπης».

Μάλιστα, τόνισε ότι ο αδελφός της είχε απορρίψει θέση αξιωματικού κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Αλγερία, καθώς θα ήταν υποχρεωμένος να δίνει εντολές στους άνδρες του να σκοτώνουν.

«Η άρνησή του ήταν κατηγορηματική. Επέλεξε να υπηρετήσει τον Θεό ώστε να καλλιεργήσει την αγάπη, το μοίρασμα, την ανεκτικότητα ανάμεσα στους ανθρώπους όλων των θρησκειών, μεταξύ των πιστών και των άθεων, σε όλη του τη ζωή», πρόσθεσε η αδελφή του, Ροζελίν.

Η γυναίκα συμπλήρωσε ότι το μήνυμα του αδελφού της θα ήταν: «Αφήστε μας να μάθουμε να ζούμε μαζί. Αφήστε μας να είμαστε οι εργάτες της ειρήνης, ο καθένας με τον δικό του τρόπο».

Στην τελετή παραβρέθηκαν και ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, καθώς και κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά και μουσουλμάνοι και Εβραίοι.

«Ήταν καθήκον μου», είπε ένας μουσουλμάνος καθηγητής μαθηματικών που βρέθηκε στην εκκλησία της Ρουέν.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο αποκαλύφθηκαν τα τελευταία λόγια του ιερέα, πριν οι 19χρονοι τζιχαντιστές τον θανατώσουν.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, η γαλλική εφημερίδα Le Soir ο πατέρας Αμέλ προσπαθώντας να αποτρέψει τους δράστες, τους είπε: «Φύγε σατανά».

Εντούτοις, τα λόγια του 86χρονου δεν ήταν ικανά να σταματήσουν τους τζιχαντιστές που ήταν έτοιμοι να ολοκληρώσουν το φονικό τους σχέδιο στο όνομα του ιερού πολέμου που έχει κηρύξει η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια