Υπό ασφυκτικές πιέσεις οι Ιταλικές τράπεζες.

632

Σε κλοιό βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές στην Ιταλία εν μέσω έντονης οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, με την Banca Monte dei Paschi di Siena να υποχωρεί κατά 14% στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών με την αξία της να διαμορφώνεται στα 0,329 ευρώ. Μάλιστα από την αρχή του έτους οι απώλειες αγγίζουν το 75%.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν οδηγήσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χλωρας σε αδιέξοδο ενώ προκαλούν ασφυκτικές πιέσεις στην ιταλική οικονομία. Από το πρώτο εξάμηνο ισχυρές πιέσεις δέχονται και οι :  UniCredit, Banca Popolare di Milano και Intesa Sanpaolo, με τις απώλειες να αγγίζουν το 63%, 60% και 47% αντίστοιχα.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν συνολική αξία 360 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 18,1% των συνολικών δανείων.

Υπενθυμίζεται πως ο Ματέο Ρέντσι έχει ανακοινώσει δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος και μια πιθανή ήττα του Ιταλού Πρωθυπουργού συμβάλει αρνητικά στο ήδη αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια