Υπό έλεγχο η φωτιά στη Χίο – Μεταβαίνει στο νησί ο Βαγγέλης Αποστόλου

759

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες πιθανότατα από βραχυκύκλωμα καλωδίων της ΔΕΗ, στο νότιο τμήμα της Χίου και πλέον μετά από ένα 24ωρο που πυροσβέστες και απλοί πολίτες έδωσαν μάχη με τις φλόγες, υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Πάντως, πριν τεθεί υπό έλεγχο, η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε ολοκληρωτικές καταστροφές σε καλλιέργειες μαστιχόδενδρων στα χωριά Ελάτα, Λιθί και Βέσσα.

Στην περιοχή επιχειρούν 34 οχήματα της πυροσβεστικής με 103 πυροσβέστες , 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 εθελοντές και 30 στρατιώτες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, καθώς η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί.

Εν τω μεταξύ, σήμερα θα μεταβεί στη Χίο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Θεοφάνης Κουρεμπές, προκειμένου να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές από την πυρκαγιά. Ο υπουργός και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα έχουν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, ώστε να ενημερωθούν επιτόπου για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να συντονίσουν την έναρξη της διαδικασίας εκτίμησης των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες του νησιού και αποζημίωσης των δικαιούχων αγροτών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια