ΥΠΟΙΚ: Κανονικά η εκταμίευση της υποδόσης

361

Εντός του προγραμματισμένου πλαισίου βρίσκεται η εκταμίευση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, επιμένουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τις οποίες το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση των χρημάτων θα δοθεί μετά από την «έκθεση συμμόρφωσης» των εκπροσώπων των θεσμών, που θα επανέλθουν στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι δημοσίευμα της Handelsblatt το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της Ευρωζώνης, αναφέρει ότι το Eurogroup δεν πρόκειται να ανάψει άμεσα το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, καθώς από τα συνολικά 15 προαπαιτούμενα, η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόλις τα δύο.

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου, για να εκταμιευθεί η υπο-δόση, πρέπει να διαπιστώσουν την πρόοδο στην υλοποίηση των δράσεων – ουρά της πρώτης αξιολόγησης, οι Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM).

Με βάση τα αποτελέσματα των επαφών που θα πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα από τις 12 Σεπτεμβρίου και μετά, θα συντάξουν την «έκθεση συμμόρφωσης». Στη συνέχεια, θα εκταμιευθεί η υπο-δόση των 2,8 δισ. ευρώ, σημαντικό μέρος της οποίας θα οδεύσει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, κατά τις ίδιες πηγές.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια