Υπεγράφη το μνημόνιο μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Developments για το Ελληνικό

568

Μία από τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αποδέσμευση της δόσης των 7,5 δις ευρώ ήταν η υπογραφή του μνημονίου για το Ελληνικό. Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Developments.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω Μνημόνιο επιφέρει αλλαγές στη σύμβαση που είχε υπογραφεί το Νοέμβριο του 2014, η σημαντικότερη εκ των οποίων αφορά στην ταχύτερη αποπληρωμή των δόσεων του εφάπαξ τιμήματος των 915 εκατ. ευρώ.

Το Μνημόνιο Κατανόησης προβλέπει επίσης πως το κόστος συντήρησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού θα επιβαρύνει κατά μεγαλύτερο ποσοστό το επενδυτικό σχήμα. Ακόμη, προβλέπει τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την μετεγκατάσταση κρατικών φορέων και άλλων χρηστών από την υπό αξιοποίηση έκταση.Μεταξύ αυτών είναι η μετακίνηση εκτός της έκτασης όλων των φορέων που φιλοξενούνται στο Ελληνικό και η έκδοση όλων των σχετικών αδειών (πολεοδομικών, περιβαλλοντικών κ.λπ.).

Αναλυτικά όλα τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας για το Ελληνικό

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια