Υπάρχουν μάχες στη διαφθορά που μένει να κερδηθούν , λέει ο Παπαγγελόπουλος

727

 

Όταν δεν υπάρχουν παρεμβάσεις οι δικαστικές αρχές έχουν αποτελέσματα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από το βήμα ημερίδας της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και συμπλήρωσε πως η Κυβέρνηση κάνει προσπάθεια κατά της διαπλοκής, σημειώνοντας πως «υπάρχουν μάχες που έχουν κερδηθεί κι άλλες που μένει να κερδηθούν».

Ο υπουργός μίλησε για «ξίφη και πιστόλια» που, όπως είπε, χρησιμοποιούν «κάποιοι που εκπροσωπούν τη διαπλοκή και ξιφουλκούν κατά των θεσμών». Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Τα ξίφη τους όμως είναι ρυπαρά και στομωμένα. Είναι επικίνδυνα για τους ίδιους. Κινδυνεύουν να δηλητηριαστούν από τη σκουριά. Όσο για τα πιστόλια εκείνων που χρησιμοποιούν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, αυτοί κινδυνεύουν από την αφλογιστία τους. Οι οπλοφόροι συνήθως αυτοτραυματίζονται και τελικώς σκοτώνονται».

Ο αναπληρωτής υπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες των αρμοδίων υπουργών για την καταπολέμηση της διαφθοράς αλλά κυρίως τις προσπάθειες της δικαιοσύνης που αγωνίζονται στον τομέα αυτόν.

Τη διαφθορά χαρακτήρισε ως το βασικό στοιχείο που οδήγησε τη χώρα στην οικονομική κρίση η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές κάνουν το καθήκον τους και προσπαθούν να συμβάλλουν καθοριστικά για την πάταξη της διαφθοράς.

Για τη συνεισφορά του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην πρόληψη αλλά και την πάταξη της διαφθοράς, μίλησε η  Δέσποινα Καββαδία- Κωνσταντάρα. Η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο κατάργησης του προληπτικού ελέγχου των δημοσίων συμβάσεων, λέγοντας πως αν συμβεί αυτό «θα μιλάμε για συνθήκες λαφυραγωγίας».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια