Τ. Πετρόπουλος: Η αλλαγή στην ημερομηνία πληρωμής δεν σημαίνει πως θα χαθεί μια επικουρική σύνταξη

433

Δεν θα χαθεί μια επικουρική σύνταξη τον χρόνο λόγω της αλλαγής του τρόπου πληρωμής, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής , ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.

«Κοινή λογική χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός και προχώρησε σε διάψευση του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το οποίο ανέφερε ότι το 2016, οι συνταξιούχοι θα λάβουν 11 αντί για 12 επικουρικές συντάξεις, εξ’ αιτίας της αλλαγής στην ημερομηνία πληρωμής.

«Έπαθαν ένα μεγάλο σοκ οι συνταξιούχοι. Ποια είναι η σκοπιμότητα του διαχωρισμού; Είναι ότι με την αλλαγή της ημερομηνίας θα πάρουν 11 επικουρικές συντάξεις και όχι 12; Ή μήπως σκοπός είναι να συνηθίσουν ότι οι επικουρικές δεν αποτελούν ενιαίο μέρος της σύνταξης;» ρώτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης. «Είναι παράδοξο να ακολουθείτε τη συνταγή του «Ελεύθερου Τύπου», που ισχυρίζεται ότι η μεταφορά κατά δύο μέρες της πληρωμής των επικουρικών λόγω αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος σημαίνει ότι θα χαθεί μία επικουρική σύνταξη τον χρόνο. Κοινή λογική χρειάζεται» απάντησε ο Τ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε: «Αυτούς τους παραλογισμούς με το αντιπολιτευτικό πάθος και το μίσος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περίμενα να τους υιοθετήσετε».

Όσον αφορά το ΕΚΑΣ, ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι  αν ένα ζευγάρι έχει εισόδημα 5.508 έκαστος, χάνει το ΕΚΑΣ, αφού υπερβαίνει το όριο των 11.000 ευρώ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «σήμερα ο λόγος για την καταβολή του ΕΚΑΣ δεν υφίσταται πια», καθώς μειώθηκε η διαφορά μεταξύ σύνταξης και μισθού. Μάλιστα, ο υφυπουργός υπενθύμισε πως το ΕΚΑΣ θεσπίσθηκε το 1996 για να καλύψει τη μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στο μέσο εισόδημα, που ήταν 5.208 ευρώ και τη μέση σύνταξη, που ήταν 3.900 ευρώ.  Σήμερα, το μέσο κατώτατο εισόδημα είναι 7.680 και η μέση κατώτατη σύνταξη 7.667 ευρώ, επομένως σύμφωνα με το κ. Πετρόπουλο, το ΕΚΑΣ δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια