Τύμπανα πολέμου στη Λιβύη

684

   Σε απαγόρευση των πτήσεων που προέρχονται από την Λιβύη προχώρησε η Ελλάδα, η Ιταλία και η Μάλτα. Η ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τίθεται σε ισχύ από σήμερα έως και τις 8 Σεπτεμβρίου. Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα στρατιωτικά αεροσκάφη που έχουν άδεια από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και όσα κρατικά αεροσκάφη έχουν άδεια από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Λίγες μέρες νωρίτερα το ΝΑΤΟ είχε δεσμεύσει περιοχές ασκήσεων στην Ελλάδα, που εκτείνονται από την περιοχή Δυτικά της Πελοποννήσου, νότια της Κρήτης και νότια της Καρπάθου.

Jens Stoltenberg

  Η πολυεθνική άσκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας «Phoenix Express 2016» που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι σε ετοιμότητα για επέμβαση στην περιοχή καθώς αυξάνονται οι υποψίες για πιθανή μεταφορά εκεί του στρατηγείου των τζιχαντιστών που χάνουν εδάφη από την Συρία.

   «Η Συμμαχία είναι έτοιμη να επέμβει στη Λιβύη εάν η τωρινή κυβέρνηση της χώρας κάνει ανάλογο αίτημα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

   Πανέτοιμες δηλώνουν οι ΗΠΑ για μια «επιχείρηση που ίσως διαρκέσει πολύ» στη Λιβύη, με στόχο την πλήρη καταστροφή του ISIS.

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια