Τσοχατζόπουλος: Τα όρια μου έχουν εξαντληθεί

  752

  Ομόφωνα απέρριψε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων την αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από προμήθειες εξοπλιστικών.

  Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο πρώην υπουργός ανέφερε στο ακροατήριο: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας χθες…Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου. Είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί…Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει «ως εδώ». Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο…Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!».

  Να σημειωθεί ότι την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής του Ακή Τσοχατζόπουλου εισηγήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας με το σκεπτικό οτι είναι ύποπτος τέλεσης διάπραξης νέων αδικημάτων.

  Στην σχετική πρότασή της η εισαγγελέας τόνισε: «Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής».

  Ακόμη η εισαγγελική λειτουργός είχε αναφέρει πως τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο πρώην υπουργός μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής.

  Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Κότσαλης συνήγορος του πρώην υπουργού τόνισε : «Ο Τσοχατζοπουλος έχει λογαριασμούς και ακίνητα δεσμευμένους και ειναι υπό τη στενή παρακολούθηση των αρμόδιων άρχων. Δεν μπορεί να διαπράξει νέα ακίνητα, ζει με τη σύνταξη του…» τόνισε ο συνήγορος.

  Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Γιάννης Παγορόπουλος επισήμανε πως για άλλους κρατούμενους που δεν έχουν την ηλικία του πρώην υπουργού η Δικαιοσύνη έχει διατάξει την αποφυλάκιση τους και έχουν τεθεί σε κάτ´οίκον περιορισμό.

  Στην ίδια Κατηγορία


  Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

  σχόλια