Τσίπρας: «Το σημείο εξόδου από τα μνημόνια είναι ορατό» [Video]

413

Μήνυμα εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια έστειλε  για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Το σημείο εξόδου από τα μνημόνια είναι ορατό, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν ενστερνίστηκε τις πολιτικές λιτότητας.

«Η επιλογή μας ήταν από την αρχή να μην ρισκάρουμε να θρυμματίσουμε την Ελλάδα, να μην απαξιώσουμε την αριστερή ιδεολογία στην Ευρώπη. Δεν ενστερνιζόμαστε τις πολιτικές λιτότητας. Δεν σταματήσαμε ποτέ να υλοποιούμε ένα παράλληλο πρόγραμμα που προστατεύει τους πιο ευάλωτους», ανέφερε, μιλώντας στην εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με τίτλο «Το σενάριο που λείπει – Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τις θυσίες του ελληνικού λαού, επαναλαμβάνοντας ότι «μετά από το καλοκαίρι του 2015, για πρώτη φορά αισθανόμαστε δικαιωμένοι που επιλέξαμε να παλέψουμε».

Επεσήμανε δε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να προοδεύσει αν δεν είναι κοινωνική και δημοκρατική και επέμεινε ότι φορείς όπως το Eurogroup, πρέπει να λειτουργούν περισσότερο δημοκρατικά.

«Η Ευρώπη, όπως είναι σήμερα, δεν εμπνέει και δεν ελκύει» επεσήμανε, εκτιμώντας ότι η αδράνεια οδηγεί αργά ή γρήγορα στην έκρηξη.

«Για να πάρει η Ευρώπη τη μοίρα της στα χέρια της, η μοίρα των ανθρώπων της Ευρώπης πρέπει να είναι κοινή και αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν ένα τείχος χρήματος χωρίζει τον Νότο από τον Βορρά», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Χαιρετισμός στην εκδήλωση «The #MissingScenario – There are alternatives for Europeans», που διοργανώνει στις Βρυξέλλες, η «Προοδευτική Συμμαχία» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. #ProgressiveCaucus

Posted by Alexis Tsipras on Wednesday, 21 June 2017

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια