Τσίπρας: Τεράστιες οι ευκαιρίες από τη συνεργασία με την Κίνα

542

Για τις τεράστιες ευκαιρίες που δημιουργεί η συνεργασία με την Κίνα μίλησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πύλη προς την Ευρώπη τόσο χερσαία όσο και θαλάσσια.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία συνεργασίας με την Κίνα στους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και της υψηλής τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής, αρκετοί μεγάλοι διεθνείς ναυτιλιακοί όμιλοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, μεταξύ αυτών η κινεζική COSCO, η δανέζικη ATM και η ICTS, με έδρα τις Φιλιππίνες.

«Υποδεχθήκαμε 6 εκατομμύρια ξένους τουρίστες πέρυσι, αλλά οι κινέζοι τουρίστες είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτού του αριθμού», ανέφερε ο Πρωθυπουργός. «Ελπίζουμε ότι ο τουρισμός μπορεί να αυξηθεί αμφίπλευρα με μέτρα όπως οι απευθείας πτήσεις».

Ερωτηθείς σχετικά με τον εν εξελίξει διαγωνισμό για το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αυτό της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είπε πως η επιτυχής συνεργασία στον Πειραιά καθιστά την Κίνα επιθυμητό εταίρο. «Θέλουμε να λάβουμε μια καλή προσφορά. Αλλά το συμφέρον της Κίνας είναι επίσης στο μυαλό μας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια