Τσίπρας στον ΟΗΕ: Ήρθε η ώρα να πούμε αλήθειες για το προσφυγικό

571

Παγκόσμια πρόκληση χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι ήρθε «η ώρα να πούμε αλήθειες». Από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είτε θα αντιμετωπιστεί «συνολικά στη βάση του διεθνούς δικαίου ή θα αποτύχουμε».

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στις «ξενοφοβικές δυνάμεις που κατάφεραν να κλείσουν τα βόρεια σύνορα» και προειδοποίησε ότι «είτε θα την αντιμετωπίσουμε συνολικά στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αξιών μας ή θα αποτύχουμε».

Ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει υποδεχτεί 1,2 εκατ. πρόσφυγες και παρά την κρίση απέδειξε την υποστήριξή της στους πρόσφυγες. Υπογράμμισε την προσπάθεια τήρησης της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια αλλιώς οι ξενοφοβικές φωνές θα επικρατήσουν στην Ευρώπη. Δυνάμεις που πιστεύουν ότι το να υπακούμε στους διεθνείς νόμους αποτελεί πολυτέλεια».

Ζήτησε ισχυρή διεθνή πρωτοβουλία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης η οποία «να αυξήσει τη στήριξη σε χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες όπως η Τουρκία, η Ιορδανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, να αυξήσει τις επιστροφές ανθρώπων που δεν χρήζουν προστασίας, να διαλύσει τα δίκτυα διακινητών, να αντιμετωπίσει τα αίτια».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια