Τσίπρας σε πρόεδρο ΖΤΕ: «Η Ελλάδα έχει μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα»

706

Στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα στις κινεζικές εταιρείες στάθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην έδρα του ομίλου «ΖΤΕ», στη Σαγκάη, οπού και συναντήθηκε με την πρόεδρο της εταιρείας – κολοσσού στο τομέα των τηλεπικοινωνιών.

«Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: τη γεωγραφική της θέση και το υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της. Αυτά τα δυο πλεονεκτήματα καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική για μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία σας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως  επένδυση στις νέες τεχνολογίες δίνει προστιθέμενη αξία, ενισχύει την απασχόληση και συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα δίνει νέες προοπτικές στις κινεζικές εταιρείες, καθώς μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την προώθηση των προϊόντων τους και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η πρόεδρος της «ΖΤΕ» από την πλευρά της, σημείωσε πως η εταιρεία δραστηριοποιείται στη χώρα μας εδώ και 12 χρόνια, ενώ επισήμανε πως το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Σημειώνεται ότι παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας της «ΖΤΕ» με την ελληνική «Forthnet» για την κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (NGAs) υπερυψηλών ταχυτήτων.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια