Τσίπρας: Επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας

398

«Η συνεργασία Ελλάδας – Βουλγαρίας δεν είναι συμμαχία απέναντι σε τρίτες χώρες αλλά μία στρατηγική συμμαχία για την περιοχή και τους λαούς» τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνελίεφ, με την οποία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σόφια.

Ο κ. Πλεβνελίεφ σημείωσε τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία των δύο χωρών, για την Ευρώπη, σε μεταναστευτικό-προσφυγικό, ενέργεια, μεταφορές-υποδομές, τουρισμό και άλλους τομείς.

Aναφέρθηκε στους αγωγούς TAP και IGB, αλλά και στο ρεκόρ επισκέψεων τουριστών από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία τον κ. Πλεβνελίεφ και τόνισε ότι είναι πραγματικός φίλος της Ελλάδας, που έχει όραμά του τη στενότερη συνεργασία των δύο χωρών.

Επιπλέον, επισήμανε ότι οι δύο χώρες διατηρούν καλές σχέσεις από την περίοδο που ανήκαν σε διαφορετικά μπλοκ και σημείωσε ότι είναι επικτακτική η συνεργασία σε περιόδους ασφάλειας.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι είναι το πρώτο ταξίδι του σε βαλκανική χώρα ως πρωθυπουργός, με τον κ. Πλεβνελίεφ να θυμίζει ότι και το δικό του πρώτο ταξίδι ως Πρόεδρος ήταν στην Ελλάδα.

Ευχαρίστησε τη Βουλγαρία για τη στήριξή της προς τη χώρας μας όσον αφορά το προσφυγικό, ενώ μίλησε και για τις επιμέρους πλευρές συνεργασίας στον τουρισμό, την ενέργεια, τις μεταφορές, καθώς και τη σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Μπουργκάς.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια