Τσίπρας: Ήρθε η στιγμή να αντικατασταθεί το συναίσθημα του πόνου με αυτό της ελπίδας

545

Πολιτικό που μάχεται για την ενότητα της Ευρώπης και καλό φίλο της Ελλάδας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, κατά την υποδοχή του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θεωρώ τιμητικό το ότι ένα από τα τελευταία σας ταξίδια ως ΥΠΕΞ αλλά και ένα από τα πρώτα σας ως πρόεδρος της Γερμανίας, είναι στην Ελλάδα» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας διαταράχθηκαν τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν την γέφυρα που θα ενώσει τους δύο λαούς.

«Ξέρετε πολύ καλά ότι ο ελληνικός λαός πέρασε μία μεγάλη περιπέτεια 7 χρόνων και έχει έρθει η στιγμή να αντικατασταθεί το συναίσθημα του πόνου με αυτό της ελπίδας για τον ελληνικό λαό. Είμαι βέβαιος ότι από τη θέση του προέδρου της Γερμανίας, θα συνεχίσετε να καταβάλετε προσπάθειες γι’ αυτό τον σκοπό» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και εν συνεχεία συμπλήρωσε: «Αυτή τη φορά έρχεστε με αφορμή ένα πολύ σημαντικό γεγονός που αφορά μία σημαντική έκθεση τέχνης» προσθέτοντας ότι είναι μία σημαντική ευκαιρία καθώς η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να εκφράσουν μοναδικά τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Σταϊνμάγερ: Η Ευρώπη δεν είναι υπεύθυνη για όλα

«Μετά το Brexit πρέπει να ξανασυζητήσουμε, πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε θετικά για την Ευρώπη και να μην θεωρούμε ότι η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για όλα. Η Ευρώπη τα τελευταία 70 χρόνια προσέφερε ειρήνη και σταθερότητα. Ίσως η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καθιστά σαφές ότι κάτι πρέπει να συμβεί ώστε να μην αφήσει η Ευρώπη να γίνει παιχνίδι στα χέρια άλλων. Εδώ συγκαταλέγονται θέματα όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, η οικονομική ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας», ανέφερε με τη σειρά ο Γερμανός πρόεδρος.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τις προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα και το θάρρος της να επιτελέσει αυτό το έργο. Ελπίζω ότι τα νέα που λάβαμε σήμερα το πρωί αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της Μάλτας να είναι αληθινά, γιατί αυτό θα είναι πολύ θετικό», προσέθεσε.

«Η παρουσία μου εδώ είναι ένα μήνυμα ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι ευρύτερες απ’ ό,τι συζητείται δημοσίως. Η έκθεση Documenta 14 θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από μια άλλη γωνία και μια φρέσκια και διαφορετική οπτική», κατέληξε ο κ. Σταϊνμάγερ

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια