Τρόμος στο Μόναχο: Επίθεση με νεκρούς και τραυματίες [photos+video]

478

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από πυρά σε εμπορικό κέντρο του Μονάχου, ενώ οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς.

Για «τουλάχιστον έξι» νεκρούς «και άγνωστο αριθμό τραυματιών», στο εμπορικό κέντρο «Olympia», κάνει λόγο το περιοδικό Focus, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία της πόλης.

Μια μεγάλη περιοχή γύρω από το εμπορικό κέντρο Olympia Shopping Centre έχει αποκλειστεί και, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του εμπορικού κέντρου, «αντιμετωπίζουμε πρόβλημα».

Η αστυνομία του Μονάχου έκανε λόγο για τρεις δράστες και κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή και, γενικώς, να παραμείνουν στις οικίες τους.

«Οι ύποπτοι εξακολουθούν να διαφεύγουν. Παρακαλούμε αποφεύγετε τους δημόσιους χώρους», έγραψε πριν από λίγο η Αστυνομία στο Twitter.

Παράλληλα, τα μέσα μεταφοράς έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, υπό το φόβο νέας επίθεσης, καθώς εικάζεται ότι ένας από τους δράστες διέφυγε με κατεύθυνση κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό.

Υπάλληλος του εμπορικού κέντρου δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με ξένα πρακτορεία, πως το προσωπικό του πολυκαταστήματος βρίσκεται ακόμα κρυμμένο και συνέχισε: «Ακούστηκαν πάρα πολλοί πυροβολισμοί. Είδα κάποιον αιμόφυρτο στο πάτωμα, που σίγουρα δεν θα τα καταφέρει. Δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση. Απλά κρυβόμαστε. Δεν μας έχει προσεγγίσει ακόμα η αστυνομία».

Οι αστυνομικές αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους και τους έχουν παρακαλέσει να μην ανεβάζουν φωτογραφίες ή βίντεο από τα σημεία που επιχειρούν, προκειμένου να μην παρεμποδίζουν τις προσπάθειες σύλληψης των δραστών.

Επίσης, μέσω εφαρμογής για κινητά, οι αρχές του Μονάχου ειδοποίησαν τους πολίτες ότι η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ μέσω του Twitter, με το hashtag #OffeneTür, μπορούν να βρουν ασφαλές μέρος στην πόλη.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τη Γερμανία, μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, προειδοποιώντας τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή και να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις οδηγίες των γερμανικών αρχών.

Το State Department εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητά από τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στο Μόναχο να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.

Το συμβάν έρχεται λίγες μέρες μετά την επίθεση ανήλικου Αφγανού σε βαγόνι περιφερειακού τρένου στη Γερμανία.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια