Τρόμαξαν και οι δημοσκόποι

688

Μια δημοσκόπηση που έγινε πρόσφατα δεν είδε το φως της δημοσιότητας, γιατί με τα αποτελέσματα που έβγαλε τρόμαξαν τόσο οι δημοσκόποι όσο και εκείνοι που την παρήγγειλαν. Βέβαια, δεν μιλάμε για τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ που είναι φυσιολογική μετά την ψήφιση των αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή. Αυτό που τρομάζει είναι ότι το 55% των ερωτηθέντων θεωρούν άχρηστα τα σημερινά κόμματα και το πολιτικό προσωπικό.

Χαμηλά βαρομετρικά

Η ίδια δημοσκόπηση εμφανίζει τη Ν.Δ. σε χαμηλά επίπεδα, παρά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει επίσης το ξεφούσκωμα των μικρών κομμάτων όπως το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, του Βασίλη Λεβέντη. Το συμπέρασμα που βγάζουν οι επικοινωνιολόγοι που μελέτησαν με προσοχή τη δημοσκόπηση είναι ότι αν βρεθεί ένας τρελός και στήσει κανένα καινούργιο κόμμα μπορεί η Ελλάδα να ακολουθήσει τα βήματα της Αυστρίας, όπου στις τελευταίες εκλογές τα δύο συστημικά κόμματα –οι συντηρητικοί και οι σοσιαλδημοκράτες– πέρασαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια