Τροπολογία που απαγορεύει τη συμμετοχή πολιτικών σε offshore, καταθέτει η κυβέρνηση

766

Τροπολογία η οποία θα απαγορεύει «καθολικά» τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες, θα καταθέσει αύριο στη Βουλή η κυβέρνηση, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Τονίζοντας ότι  «η Αριστερά αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  δεν αστειεύεται σε ότι αφορά ζητήματα διαφάνειας και ελέγχου του πολιτικού χρήματος», η κ Γεροβασίλη υπογράμμισε: «Αύριο καταθέτουμε στη Βουλή τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, δηλαδή  μελών της Κυβέρνησης, βουλευτών, αρχηγών των Πολιτικών κομμάτων, των Ευρωβουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Περιφερειαρχών και Δημάρχων,  στη διοίκηση ή στο μετοχικό κεφάλαιο  εταιρειών με έδρα εκτός της χώρας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η απαγόρευση δεν θα αφορά «γενικώς και αορίστως» τη συμμετοχή σε εταιρείες off shore, αλλά θα είναι «γενική και καθολική». Μάλιστα, η κ. Γεροβασίλη κάλεσε«όποιον αρχηγός κόμματος έχει μετοχές ή άλλη σχέση δική του ή συγγενικού του προσώπου  με αλλοδαπή εταιρεία, να το δηλώσει πρώτος και να μην παριστάνει στη κυβέρνησή τον τιμητή ενάντια στη διαφθορά».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια