Τρομάζει την Ευρώπη η αυστριακή ακροδεξιά

1096

Το ακροδεξιό κόμμα FPO σάρωσε σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της Αυστρίας. Ο χάρτης απεικονίζει με μπλε χρώμα που επικράτησαν οι ακροδεξιοί.

Cg0y-scWgAAm3iT.jpg-large

Ο υποψήφιος του FPO συγκεντρώνει ποσοστό που ξεπερνά το 35%, ενώ τη δεύτερη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει με ποσοστό κοντά στο 21% ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος είχε την υποστήριξη των «Πρασίνων».

Πάντως, μέχρι στιγμής η δεύτερη θέση δεν έχει «κλειδώσει», καθώς τη διεκδικεί και η ανεξάρτητη υποψήφια Ίρμαρντ Γκρις, που συγκεντρώνει ποσοστό 20%.

Η δεύτερη θέση θα κριθεί οριστικά τη Δευτέρα, όταν θα έχουν καταμετρηθεί και οι επιστολικές ψήφοι, σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο.

Ο υποψήφιος του άλλοτε κραταιού κεντροδεξιού ÖVP Αντρέας Κολ, καθώς και ο σοσιαλδημοκράτης Ρούντολφ Χούντσντορφερ συγκεντρώνουν ποσοστό κοντά στο 11%.

Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια