Τρίζει τα δόντια στην Ευρώπη ο Ομπάμα

899

O ικανός Ομπάμα, σε μια πιθανότατα ιστορική ομιλία του, στο Αννόβερο της Γερμανίας πέρασε με τον δικό του ευθύ τρόπο ισχυρά μηνύματα στην Ευρώπη και όχι μόνο.

 Όχι μόνο αποθέωσε ποθέωσε την Άνγκελα Μέρκελ και την στάση της στο προσφυγικό, αλλά σημείωσε: «Ο κόσμος χρειάζεται μια ενωμένη Ευρώπη», ενώ απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον Πούτιν ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε: «Θέλω καλές σχέσεις με την Ρωσία, αλλά οι κυρώσεις θα παραμείνουν.»

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε, ακόμα, ότι είμαστε όλοι πολύ τυχεροί που ζούμε στην πιο ειρηνική, στην πιο προοδευτική και γεμάτη ευημερία εποχή στην ανθρώπινη ιστορία.

Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους τόνισε: «Μάλλον χρειάζεστε έναν μη Ευρωπαίο να σας θυμίσει όλα όσα έχετε επιτύχει στον τομέα της σταθερότητας και της ειρήνης».

«Ο κόσμος χρειάζεται μια ενωμένη Ευρώπη»,  συνέχισε και παρατήρησε ότι «Αυτή η Ήπειρος τον 20ο αιώνα ήταν σε συνεχείς πολέμους. Ο κόσμος πεινούσε. Οικογένειες χωρίζονταν. Και τώρα άνθρωποι θέλουν να έρθουν σ’ εσάς γι’ αυτό που δημιουργήσατε. Δεν μπορείτε να τα θεωρείτε όλα δεδομένα».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Συρία, ο Ομπάμα είπε ότι ενέκρινε την αποστολή 250 στρατιωτών στην περιοχή συμπεριλαμβανομένων και εδικών δυνάμεων.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια