Τρία σενάρια για την Τράπεζα Πειραιώς

-Συναίνεση, επίτροπος ή πόλεμος στη Γενική Συνέλευση

608

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται το μέλλον της Τρ. Πειραιώς, δεδομένου ότι μέχρι την ώρα τούτη δεν έχει προκύψει λύση όσον αφορά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Οι καλά γνωρίζοντες, με αφορμή τις δηλώσεις Στουρνάρα πως οι διοικήσεις θα οριστούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, υποστηρίζουν πως την ώρα τούτη υπάρχουν τρία σενάρια για το μέλλον της Πειραιώς και της διοίκησής της:

Πρώτον, να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αντιτιθέμενων πλευρών, Ελλήνων και ξένων, προκειμένου να οριστεί από το ΤΧΣ κοινής αποδοχής πρόσωπο.

Δεύτερον, η παρασκηνιακή σύγκρουση που έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε αδιέξοδα να εξακολουθήσει να υφίσταται, να μην καταλήγει κανείς σε πρόσωπα, οπότε ο SSM πιθανότατα θα ορίσει επίτροπο, εξέλιξη που αναμφίβολα είναι η χειρότερη, η πιο προσβλητική και που σε κάθε περίπτωση εγκυμονεί τον κίνδυνο να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου.

Τρίτον, ακούγεται και μια άλλη λύση, αυτή της έκτακτης γενικής συνέλευσης, όπου η σύγκρουση θα μεταφερθεί σε επίπεδο μετόχων, οι οποίοι και θα αποφασίσουν. Στην περίπτωση αυτή είναι προφανές πως θα μιλήσουν τα «κουκκιά», οι συσχετισμοί δυνάμεων, οι ισορροπίες.

Για την ιστορία, ο Αμερικανός επενδυτής Πόλσον ελέγχει ποσοστό της τάξης του 19%, ενώ το αντίπαλο στρατόπεδο του ΤΧΣ κατέχει περίπου το 30% των μετοχών. Όλα ανοιχτά λοιπόν…

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια