Το i-bike οδηγεί στη Γλυφάδα

724

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε η Γλυφάδα την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος καθώς συνέπεσε με τα εγκαίνια του πρώτου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων. Δημότες κάθε ηλίκας συμμετείχαν σε αυτή τη διαφορετική γιορτή για την πόλη τους, απόλαυσαν την ποδηλατοδρομία, διασκέδασαν υπό τους ήχους της μουσικής συναυλίας , ενώ οι μικροί πρωταγωνιστές προσπάθησαν να μάθουν να οδηγούν ασφαλώς στο ειδικό κυκλοφοριακό πάρκο του Δήμου Γλυφάδας.

Η νέα αυτή δράση σηματοδότησε την ανάγκη ενίσχυσης της οικολογικής συνείδησης κατοίκων και επισκεπτών και την ανάδειξη της σημασίας της βιώσιμης μετακίνησης εντός πόλης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το νέο σύστημα ποδηλάτων i-bike περιλαμβάνει δύο αυτοματοποιημένους σταθμούς, στην τέταρτη παραλία και στην αρχή της οδού Διαδόχου Παύλου με 20 ποδήλατα ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση. Το σύστημα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να νοικιάσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Μπορεί να εξυπηρετήσει μόνιμους χρήστες με ειδική ηλεκτρονική κάρτα για παραλαβή ποδηλάτου από συγκεκριμένους σταθμούς μίσθωσης αλλά και περιστασιακούς χρήστες, με τη χρήση κινητού τηλεφώνου και πιστωτικής κάρτας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια