Το Eurogroup ζητάει από την Αθήνα πιο γρήγορα βήματα

266

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε  η συνεδρίαση του Eurogroup στο Ταλίν της Εσθονίας. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι ήταν μικρής διάρκειας η συνεδρίαση και πως «δεν ήταν έντονη η συζήτηση». Οπως εξήγησε, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη συνεδρίαση, πήραν την αναφορά των τεχνικών κλιμακίων που βρίσκονται στην Αθήνα ώστε να ξεκινήσει γρήγορα η γ΄ αξιολόγηση. «Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πριν το τέλος του έτους» δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα βήματα σε έναν αριθμό θεμάτων».

Ανησυχία για την υπόθεση Γεωργίου

To Eurogroup συζήτησε και την υπόθεση δίωξης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. «Εκφράσαμε ανησυχία για τις δικαστικές υποθέσεις» είπε ο Επίτροπος Μοσκοβισί μιλώντας για την υπόθεση Γεωργίου. «Σεβόμαστε απολύτως την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης» τόνισε αλλά πρόσθεσε ότι «τέτοιες υποθέσεις μπορούν να βλάψουν τη φήμη της Ελλάδας (reputational damage) και αν δεν βρεθεί κάποια λύση μπορεί να βλάψουν την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στις τάξεις των επενδυτών».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ επισήμανε το γεγονός της εκκρεμούς υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ για τα οποία είπε ότι μπορεί να δοθούν πριν το τέλος Οκτωβρίου. «Αλλά δεν έχουμε ακόμα τα στοιχεία για την εκτέλεση του προγράμματος εξόφλησης οφειλών του Δημοσίου που είναι απαραίτητο γι’ αυτό. Θα το δούμε αυτό μέσα στον Οκτώβριο» συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε, επίσης, γενικά θετικά τα οικονομικά δεδομένα για την Ελλάδα τονίζοντας ότι συμβάλουν στη θετική διάθεση προς την Ελλάδα επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν το αξιόχρεο της χώρας.

«Υπάρχει, όμως, δουλειά να γίνει για να το προωθήσουμε ακόμα περισσότερο» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στο θέμα Γεωργίου κάνοντας λόγο για «ατυχείς εξελίξεις με τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ που επηρεάζουν τις αγορές και πρέπει να γίνουν βήματα γι’ αυτό».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια