Το 10% της Αττικής Οδού προκαλεί χιονοστιβάδα!

Ο νέος μέτοχος θα ζητήσει έλεγχο της διαχείρισης, αυτό που δεν έκαναν οι τράπεζες…

966

Μεγάλο ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές, ξένα funds αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις έχει εκδηλωθεί για την απόκτηση του 10% των μετοχών της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ που βγάζει προς πώληση η Τράπεζα Πειραιώς. Ένα ποσοστό που έχει περιέλθει στο χαρτοφυλάκιό της μετά την απόκτηση της Αγροτικής Τράπεζας!

Το 10% της Αττικής Οδού θεωρείται πολύ μεγάλο asset και εξαιρετικής προοπτικής επένδυση, που όμως το να περάσει σε άλλα χέρια πλην των τραπεζών εγκυμονεί κινδύνους για τους ΜΕΤΟΧΟΥΣ της Αττικής Οδού. Και τούτο διότι ο όποιος νέος μέτοχος προκύψει, αυτός δηλαδή που θα βάλει τα λεφτάκια του και θα αποκτήσει το 10% της Αττικής Οδού, θα έχει λόγο, άποψη και θα ΕΛΕΓΞΕΙ!

Θα προσπαθήσει να διαπιστώσει ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΜΑΣΙΝ, προσλαμβάνοντας ειδικούς συμβούλους, ΠΟΙΑ είναι τα ΕΞΟΔΑ της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, πόσα ΧΡΗΜΑΤΑ δαπανώνται για τη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΠΟΙΟΙ είναι οι ΜΕΤΟΧΟΙ των εταιρειών που αναλαμβάνουν τη συντήρηση, πόσο κοστίζει και πόσο κοστίζει συγκριτικά η συντήρηση αντίστοιχων οδικών αξόνων στο εξωτερικό, π.χ. Ιταλία, Ισπανία! Με απλά λόγια, αυτό που ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ενώ όφειλαν να το κάνουν, να ζητήσουν δηλαδή στοιχεία για τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, θα το κάνει μετά βεβαιότητας ο ΝΕΟΣ ΜΕΤΟΧΟΣ! Σκούρα τα πράγματα…

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια